De applicatie laat bestuurders toe op een vlotte manier een parkeerplaats te vinden via een overzichtsplannetje. De gebruiker krijgt dan het adres en ziet meteen of er nog plaatsen vrij zijn. Eenmaal een parking gekozen, geeft de applicatie de route aan.

De 'App' werd in Brugge voorgesteld. De stad wil middels deze toepassing komaf maken met het hinderlijke 'zoekverkeer' op drukke dagen. "Wij zijn als stadsbestuur constant op zoek naar oplossingen om het parkeerbeleid in Brugge te verbeteren. En daarbij maken we ook dankbaar gebruik van technologische innovaties", klinkt het bij burgemeester Renaat Landuyt en schepen van Mobiliteit Annick Lambrecht.

De applicatie zal ook te gebruiken zijn in alle steden waar Interparking actief in, waaronder Antwerpen en Brussel. Het zijn er 12 in totaal, goed voor 68 parkeerparken. (Belga/MI)

De applicatie laat bestuurders toe op een vlotte manier een parkeerplaats te vinden via een overzichtsplannetje. De gebruiker krijgt dan het adres en ziet meteen of er nog plaatsen vrij zijn. Eenmaal een parking gekozen, geeft de applicatie de route aan. De 'App' werd in Brugge voorgesteld. De stad wil middels deze toepassing komaf maken met het hinderlijke 'zoekverkeer' op drukke dagen. "Wij zijn als stadsbestuur constant op zoek naar oplossingen om het parkeerbeleid in Brugge te verbeteren. En daarbij maken we ook dankbaar gebruik van technologische innovaties", klinkt het bij burgemeester Renaat Landuyt en schepen van Mobiliteit Annick Lambrecht. De applicatie zal ook te gebruiken zijn in alle steden waar Interparking actief in, waaronder Antwerpen en Brussel. Het zijn er 12 in totaal, goed voor 68 parkeerparken. (Belga/MI)