De nieuwe iPhone-modellen (5S en 5C) zijn vanaf nu te koop in onder meer Australië, Japan, de Verenigde Staten en China. Het is de eerste keer dat de technologiegigant zijn nieuwe producten direct in de Volksrepubliek op de markt brengt.

Honderden mensen gingen vrijdagochtend aanschuiven bij de Apple-winkels in Sydney en Tokio - in Sydney stonden al zowat 500 mensen te wachten voordat de winkel openging.

Toch zou de vraag voor de iPhone 5S en de iPhone 5C minder groot zijn dan bij eerdere lanceringen, en klagen verschillende providers volgens insiders over een gebrekkige voorraad van de iPhone 5S.

Analisten en investeerders reageerden tamelijk ontgoocheld toen Apple de twee nieuwe modellen onthulde: de iPhone 5S heeft weinig nieuws in huis, en de 5C blijkt minder goedkoop dan het een budget-smartphone betaamt.

In ons land zijn de nieuwe iPhones nog niet te koop. (Belga/MI)

De nieuwe iPhone-modellen (5S en 5C) zijn vanaf nu te koop in onder meer Australië, Japan, de Verenigde Staten en China. Het is de eerste keer dat de technologiegigant zijn nieuwe producten direct in de Volksrepubliek op de markt brengt. Honderden mensen gingen vrijdagochtend aanschuiven bij de Apple-winkels in Sydney en Tokio - in Sydney stonden al zowat 500 mensen te wachten voordat de winkel openging. Toch zou de vraag voor de iPhone 5S en de iPhone 5C minder groot zijn dan bij eerdere lanceringen, en klagen verschillende providers volgens insiders over een gebrekkige voorraad van de iPhone 5S. Analisten en investeerders reageerden tamelijk ontgoocheld toen Apple de twee nieuwe modellen onthulde: de iPhone 5S heeft weinig nieuws in huis, en de 5C blijkt minder goedkoop dan het een budget-smartphone betaamt. In ons land zijn de nieuwe iPhones nog niet te koop. (Belga/MI)