De perikelen rond de verdeling van Kaspersky Lab securityproducten in de Benelux moeten nu definitief van de baan zijn, sinds de start op 1 augustus van een nieuwe vestiging in eigendom van Kaspersky Lab zelf.

Vanuit Utrecht wordt momenteel de Benelux bediend door een tiental, later dit jaar allicht al een twintigtal personen, onder leiding van managing director Martijn van Lom. Deze laatste benadrukt dat de Belgische markt nu al door eigen personen wordt bewerkt, met op termijn - indien aangewezen - ook een eigen Belgisch kantoor. Vandaag al kunnen gebruikers zeker zijn van ondersteuning in de eigen taal, terwijl de producten - waaronder al de nieuwe 2011 versies - zowel in het Nederlands als het Frans in een zelfde doos worden geleverd. Voor de verdeling van de producten in België wordt gerekend op dezelfde bedrijven als voordien, met wie nog de laatste onderhandelingen worden gevoerd.

Momenteel heeft Kaspersky Lab een toppositie in de consumentenmarkt, en dat succes wil het bedrijf nu overdoen in de markt van grote bedrijven, onderstreept Andreas Lamm, managing director Europa. In de Duitstalige gebieden in Europa heeft het bedrijf zo al grote klanten als Generali verzekeringen (Oostenrijk) en de Duitse spoorwegen, naast in London de Metropolitan police (mobiele systemen). "In de voorbije jaren hebben we de diensten en ondersteuning voor bedrijven uitgebouwd," aldus Lamm, "en nu gaan we die markt actiever aanpakken."

De perikelen rond de verdeling van Kaspersky Lab securityproducten in de Benelux moeten nu definitief van de baan zijn, sinds de start op 1 augustus van een nieuwe vestiging in eigendom van Kaspersky Lab zelf. Vanuit Utrecht wordt momenteel de Benelux bediend door een tiental, later dit jaar allicht al een twintigtal personen, onder leiding van managing director Martijn van Lom. Deze laatste benadrukt dat de Belgische markt nu al door eigen personen wordt bewerkt, met op termijn - indien aangewezen - ook een eigen Belgisch kantoor. Vandaag al kunnen gebruikers zeker zijn van ondersteuning in de eigen taal, terwijl de producten - waaronder al de nieuwe 2011 versies - zowel in het Nederlands als het Frans in een zelfde doos worden geleverd. Voor de verdeling van de producten in België wordt gerekend op dezelfde bedrijven als voordien, met wie nog de laatste onderhandelingen worden gevoerd. Momenteel heeft Kaspersky Lab een toppositie in de consumentenmarkt, en dat succes wil het bedrijf nu overdoen in de markt van grote bedrijven, onderstreept Andreas Lamm, managing director Europa. In de Duitstalige gebieden in Europa heeft het bedrijf zo al grote klanten als Generali verzekeringen (Oostenrijk) en de Duitse spoorwegen, naast in London de Metropolitan police (mobiele systemen). "In de voorbije jaren hebben we de diensten en ondersteuning voor bedrijven uitgebouwd," aldus Lamm, "en nu gaan we die markt actiever aanpakken."