Gaye Jones zegt in zijn klacht dat de bestuurders van de site wisten dat de inkomstentrends zwakker zouden zijn ondanks het stijgend aantal mobiele gebruikers. Maar dit hebben ze toen niet publiek bekend gemaakt, schrijft Reuters. Daardoor hebben bepaalde aandeelhouders verkocht die te duur geprijsd waren terwijl ze dat zelf ook wisten.

Een gelijkaardige rechtszaak werd vorige maand al ongeldig verklaard omdat de aandelenkopers die zich misnoegd voelden nog geen aandelen in hun bezit hadden toen de fout werd gemaakt. Bij Jones ligt het anders. Hij heeft al aandelen sinds februari 2012.

Facebook zelf zegt dat de claims geen grond hebben en zegt zich te zullen verdedigen in de zaak.

Gaye Jones zegt in zijn klacht dat de bestuurders van de site wisten dat de inkomstentrends zwakker zouden zijn ondanks het stijgend aantal mobiele gebruikers. Maar dit hebben ze toen niet publiek bekend gemaakt, schrijft Reuters. Daardoor hebben bepaalde aandeelhouders verkocht die te duur geprijsd waren terwijl ze dat zelf ook wisten.Een gelijkaardige rechtszaak werd vorige maand al ongeldig verklaard omdat de aandelenkopers die zich misnoegd voelden nog geen aandelen in hun bezit hadden toen de fout werd gemaakt. Bij Jones ligt het anders. Hij heeft al aandelen sinds februari 2012.Facebook zelf zegt dat de claims geen grond hebben en zegt zich te zullen verdedigen in de zaak.