De nieuwe klacht borduurt voort op een beslissing die de commissie vorig jaar nam over prijsvergelijkingsdienst Google Shopping. Met onder meer Maps doet Google precies hetzelfde als consumenten zoeken naar horecagelegenheden en winkels, stelt Yelp. Google toont dan eerst de eigen informatie en beoordelingen van gebruikers bij Google. Die van Yelp en andere vergelijkbare diensten worden pas veel verder onderaan de pagina getoond.

Yelp voegt met de nieuwe klacht onder meer nieuw bewijs en economische analyse toe aan een eerdere klacht van vier jaar geleden. In de zaak rond Google Shopping kreeg Google een boete van ruim 2,4 miljard euro opgelegd.

De nieuwe klacht borduurt voort op een beslissing die de commissie vorig jaar nam over prijsvergelijkingsdienst Google Shopping. Met onder meer Maps doet Google precies hetzelfde als consumenten zoeken naar horecagelegenheden en winkels, stelt Yelp. Google toont dan eerst de eigen informatie en beoordelingen van gebruikers bij Google. Die van Yelp en andere vergelijkbare diensten worden pas veel verder onderaan de pagina getoond.Yelp voegt met de nieuwe klacht onder meer nieuw bewijs en economische analyse toe aan een eerdere klacht van vier jaar geleden. In de zaak rond Google Shopping kreeg Google een boete van ruim 2,4 miljard euro opgelegd.