Terwijl Apple, HTC en binnenkort wellicht ook Samsung de vingerafdruksensor inzetten om hun smartphones te ontgrendelen, gooit LG het over een andere boeg: om in de G Pro 2-smartphone te geraken, moet je op de virtuele deur van het schermpje kloppen.

De smartphone kan 86.000 verschillende 'kloppatronen' herkennen. Het ritme dien je vooraf zelf in te stellen.

Het klopsignaal vervangt de invoering van een PIN-code, maar ook andere smartphonefuncties. Zo kan je bijvoorbeeld de schermverlichting uitzetten door op een bepaalde manier op het scherm te tikken.

De LG G Pro 2 komt op 21 februari uit in LG's thuisland Zuid-Korea. De officiële voorstelling van het toestel voor de rest van de wereld vindt begin volgende week plaats op het Mobile World Congress in Barcelona.

Terwijl Apple, HTC en binnenkort wellicht ook Samsung de vingerafdruksensor inzetten om hun smartphones te ontgrendelen, gooit LG het over een andere boeg: om in de G Pro 2-smartphone te geraken, moet je op de virtuele deur van het schermpje kloppen. De smartphone kan 86.000 verschillende 'kloppatronen' herkennen. Het ritme dien je vooraf zelf in te stellen. Het klopsignaal vervangt de invoering van een PIN-code, maar ook andere smartphonefuncties. Zo kan je bijvoorbeeld de schermverlichting uitzetten door op een bepaalde manier op het scherm te tikken. De LG G Pro 2 komt op 21 februari uit in LG's thuisland Zuid-Korea. De officiële voorstelling van het toestel voor de rest van de wereld vindt begin volgende week plaats op het Mobile World Congress in Barcelona.