De FOD Economie heeft via Fujitsu Technology Solutions een zogenaamde Enterprise Agreement Subscription afgesloten voor enkele duizenden Microsoft-licenties. De FOD Economie is volop bezig met de migratie van het pc-park naar nieuwere versies van Microsoft-software. Daarvoor moesten ook nieuwe licenties worden aangeschaft. Het gaat om licenties voor Windows (met een zogenaamd Microsoft Desktop Optimization Pack, dat helpt bij het beheer en de ondersteuning), twee versies van Office (Standard en Professional Plus) en Sharepoint en om zogenaamde Client Access-licenties (CAL) voor 'Core Infrastructure' (die onder meer voorzien in desktop management, access management, security, ...).

Afhankelijk van het type software en het pakket worden tussen de 500 en de 2500 licenties besteld, aantallen die overigens in de komende jaren zouden kunnen wijzigen.

Fujitsu Technology Solutions haalde het, in deze aanbesteding uiteraard op prijs, van 7 andere kandidaten. Het contract is goed voor 1,58 miljoen euro over 3 jaar.

De FOD Economie heeft via Fujitsu Technology Solutions een zogenaamde Enterprise Agreement Subscription afgesloten voor enkele duizenden Microsoft-licenties. De FOD Economie is volop bezig met de migratie van het pc-park naar nieuwere versies van Microsoft-software. Daarvoor moesten ook nieuwe licenties worden aangeschaft. Het gaat om licenties voor Windows (met een zogenaamd Microsoft Desktop Optimization Pack, dat helpt bij het beheer en de ondersteuning), twee versies van Office (Standard en Professional Plus) en Sharepoint en om zogenaamde Client Access-licenties (CAL) voor 'Core Infrastructure' (die onder meer voorzien in desktop management, access management, security, ...). Afhankelijk van het type software en het pakket worden tussen de 500 en de 2500 licenties besteld, aantallen die overigens in de komende jaren zouden kunnen wijzigen. Fujitsu Technology Solutions haalde het, in deze aanbesteding uiteraard op prijs, van 7 andere kandidaten. Het contract is goed voor 1,58 miljoen euro over 3 jaar.