De merknaam Nokia keert in 2017 terug op smartphones. Dat heeft het bedrijf bevestigd in een presentatie, ontdekte de website Nokiapoweruser. De merknaam Nokia verdween van de telefoonmarkt toen het bedrijf aan Microsoft werd verkocht en de Amerikanen alleen de naam Lumia wilden blijven gebruiken. Eerder dit jaar kocht het door oud-Nokia-medewerkers opgerichte HMD Global het bedrijfsonderdeel dat Nokia-feauturephones maakte van Microsoft. Dat deed het samen met Foxconn-dochter FIH Mobile. HMD Global verkreeg ook een licentie op de Nokia-naam.

Wanneer en met wat voor toestellen Nokia de smartphonemarkt betreedt is nog niet duidelijk. Volgens Nokiapoweruser zou het bedrijf al op het Mobile World Congress in februari nieuwe telefoons willen presenteren. (ANP)

De merknaam Nokia keert in 2017 terug op smartphones. Dat heeft het bedrijf bevestigd in een presentatie, ontdekte de website Nokiapoweruser. De merknaam Nokia verdween van de telefoonmarkt toen het bedrijf aan Microsoft werd verkocht en de Amerikanen alleen de naam Lumia wilden blijven gebruiken. Eerder dit jaar kocht het door oud-Nokia-medewerkers opgerichte HMD Global het bedrijfsonderdeel dat Nokia-feauturephones maakte van Microsoft. Dat deed het samen met Foxconn-dochter FIH Mobile. HMD Global verkreeg ook een licentie op de Nokia-naam.Wanneer en met wat voor toestellen Nokia de smartphonemarkt betreedt is nog niet duidelijk. Volgens Nokiapoweruser zou het bedrijf al op het Mobile World Congress in februari nieuwe telefoons willen presenteren. (ANP)