Het fusiebedrijf Alcatel-Lucent heeft nog steeds het goede spoor niet gevonden. Het bedrijf verlaagt de omzetverwachtingen voor het volledige jaar.

Alcatel-Lucent rekende op een omzetgroei van zo'n 5 procent op het einde van 2007. Maar de firma ziet Noord-Amerikaanse mobiele telefoniebedrijven nu minder spenderen dan Alcatel-Lucent zelf had verwacht. Daarom wordt de prijsdruk niet gecompenseerd door een hoger volume, klinkt het.

In april kwam het fusiebedrijf ook al met een omzetwaarschuwing. In januari was er een winstwaarschuwing. Die winst zal door de huidige omzetaankondigingen trouwens - vooral in het derde kwartaal - ook beïnvloed worden (lees: lager zijn) en komt nu waarschijnlijk uit op nuloperatie.

Alcatel-Lucent worstelt sinds de fusie met hoge integratiekosten en kondigde al aan de komende 3 jaar 12.500 mensen de laan uit te zullen sturen.

Het fusiebedrijf Alcatel-Lucent heeft nog steeds het goede spoor niet gevonden. Het bedrijf verlaagt de omzetverwachtingen voor het volledige jaar. Alcatel-Lucent rekende op een omzetgroei van zo'n 5 procent op het einde van 2007. Maar de firma ziet Noord-Amerikaanse mobiele telefoniebedrijven nu minder spenderen dan Alcatel-Lucent zelf had verwacht. Daarom wordt de prijsdruk niet gecompenseerd door een hoger volume, klinkt het. In april kwam het fusiebedrijf ook al met een omzetwaarschuwing. In januari was er een winstwaarschuwing. Die winst zal door de huidige omzetaankondigingen trouwens - vooral in het derde kwartaal - ook beïnvloed worden (lees: lager zijn) en komt nu waarschijnlijk uit op nuloperatie. Alcatel-Lucent worstelt sinds de fusie met hoge integratiekosten en kondigde al aan de komende 3 jaar 12.500 mensen de laan uit te zullen sturen.