Naast bedrijven als MTN, Orange, Facebook, Vodafone en Telecom Egypt behoort ook China Mobile International tot het consortium. De 37.000 kilometer lange onderwaterkabel zal Europa verbinden met 16 Afrikaanse landen, in oostelijke richting via Egypte, en via Saoedi-Arabië met het Nabije Oosten. De kabel komt rondom het hele Afrikaanse continent te liggen. Eind 2023, begin 2024 zou ze in gebruik genomen worden.

De nieuwe kabel zal ook, met onder meer het oog op de nieuwe internetstandaard 5G, een capaciteit hebben die die van alle tot nu toe bestaande kabels naar Afrika overstijgt. Alcatel-dochter Submarine Networks (ASN) zal de werkzaamheden uitvoeren.

Regelmatig zorgen kapotte onderzeese kabels in Afrikaanse landen voor grote internetproblemen. In januari nog gingen twee kabels in de Atlantische Oceaan stuk die verschillende Afrikaanse landen met Europa verbinden. Ook internationale oproepen en mobiele roaming ondervonden daardoor hinder.

Naast bedrijven als MTN, Orange, Facebook, Vodafone en Telecom Egypt behoort ook China Mobile International tot het consortium. De 37.000 kilometer lange onderwaterkabel zal Europa verbinden met 16 Afrikaanse landen, in oostelijke richting via Egypte, en via Saoedi-Arabië met het Nabije Oosten. De kabel komt rondom het hele Afrikaanse continent te liggen. Eind 2023, begin 2024 zou ze in gebruik genomen worden.De nieuwe kabel zal ook, met onder meer het oog op de nieuwe internetstandaard 5G, een capaciteit hebben die die van alle tot nu toe bestaande kabels naar Afrika overstijgt. Alcatel-dochter Submarine Networks (ASN) zal de werkzaamheden uitvoeren.Regelmatig zorgen kapotte onderzeese kabels in Afrikaanse landen voor grote internetproblemen. In januari nog gingen twee kabels in de Atlantische Oceaan stuk die verschillende Afrikaanse landen met Europa verbinden. Ook internationale oproepen en mobiele roaming ondervonden daardoor hinder.