Nokia, de wereldleider op vlak van draagbare telefoons, heeft nieuwe herstructuringsmaatregelen aangekondigd. Het komt erop neer dat wereldwijd 1.000 werknemers hun baan verliezen.

In een persbericht kondigt het Finse bedrijf nieuwe maatregelen aan als aanvulling op eerder aangekondigde beslissingen die de kostenbesparingen moesten versnellen. "Om zich aan te passen aan een moeilijke omgeving", kondigt Nokia bijgevolg nieuwe maatregelen aan om de personeelskosten te beperken, luidt het.

Volgens Nokia mikken de maatregelen op een banenreductie tot 1.000 banen en wordt daarbij voorrang gegeven aan wie vrijwillig wil opstappen.

Sinds het najaar van 2008 kampt Nokia met een opmerkelijke vertraging van de vraag als gevolg van de mondiale economische crisis. De nettowinst viel in 2008 terug met 44,4 procent tot 4 miljard euro, op een omzet die 0,7 procent lager lag op 50,71 miljard euro.

Bron: Belga

Nokia, de wereldleider op vlak van draagbare telefoons, heeft nieuwe herstructuringsmaatregelen aangekondigd. Het komt erop neer dat wereldwijd 1.000 werknemers hun baan verliezen. In een persbericht kondigt het Finse bedrijf nieuwe maatregelen aan als aanvulling op eerder aangekondigde beslissingen die de kostenbesparingen moesten versnellen. "Om zich aan te passen aan een moeilijke omgeving", kondigt Nokia bijgevolg nieuwe maatregelen aan om de personeelskosten te beperken, luidt het. Volgens Nokia mikken de maatregelen op een banenreductie tot 1.000 banen en wordt daarbij voorrang gegeven aan wie vrijwillig wil opstappen. Sinds het najaar van 2008 kampt Nokia met een opmerkelijke vertraging van de vraag als gevolg van de mondiale economische crisis. De nettowinst viel in 2008 terug met 44,4 procent tot 4 miljard euro, op een omzet die 0,7 procent lager lag op 50,71 miljard euro. Bron: Belga