Option, de Leuvense specialist in draadloze communicatietechnologie, kan aan zijn kapitaalverhoging beginnen. Er komen 41,2 miljoen nieuwe aandelen op de markt aan 49 eurocent per stuk.

De inschrijvingsprijs betekent een korting van 64,23 procent tegenover de slotkoers van Option van gisteren (woensdag). Alle Option-aandeelhouders hebben 1 voorkeurrecht, waarmee ze 1 nieuw aandeel Option kunnen kopen. Jan Callewaert, die 17,34 procent van de aandelen Option bezit (in eigen naam en via Pepper NV), zal zoals bekend al zijn voorkeurrechten uitoefenen. De aandelenemissie betekent voor de aandeelhouders een verwatering met 50 procent.

De hele operatie loopt van 10 tot en met 17 december. De voorkeurrechten worden in dezelfde periode apart verhandeld.

Investeerders Gimv en LRM maakten gisteren bekend dat ze de kapitaalverhoging steunen. Ze volgen elk voor 2,5 miljoen euro als Option minstens 6 miljoen euro ophaalt. Jan Callewaert alleen brengt al 3,5 miljoen euro binnen. De hele operatie kan maximum 20,2 miljoen euro opbrengen.

Option, de Leuvense specialist in draadloze communicatietechnologie, kan aan zijn kapitaalverhoging beginnen. Er komen 41,2 miljoen nieuwe aandelen op de markt aan 49 eurocent per stuk. De inschrijvingsprijs betekent een korting van 64,23 procent tegenover de slotkoers van Option van gisteren (woensdag). Alle Option-aandeelhouders hebben 1 voorkeurrecht, waarmee ze 1 nieuw aandeel Option kunnen kopen. Jan Callewaert, die 17,34 procent van de aandelen Option bezit (in eigen naam en via Pepper NV), zal zoals bekend al zijn voorkeurrechten uitoefenen. De aandelenemissie betekent voor de aandeelhouders een verwatering met 50 procent. De hele operatie loopt van 10 tot en met 17 december. De voorkeurrechten worden in dezelfde periode apart verhandeld. Investeerders Gimv en LRM maakten gisteren bekend dat ze de kapitaalverhoging steunen. Ze volgen elk voor 2,5 miljoen euro als Option minstens 6 miljoen euro ophaalt. Jan Callewaert alleen brengt al 3,5 miljoen euro binnen. De hele operatie kan maximum 20,2 miljoen euro opbrengen.