"Studies tonen aan dat bijna een derde van al het verkeer in een stad te wijten is aan bestuurders die op zoek zijn naar een plek om hun wagen achter te laten", klinkt het in een persbericht. Polly halveert naar eigen zeggen de tijd die nodig is om een parkeerplaats te vinden. Het bestemelt zichzelf dan ook als 'de Waze voor parkeren'.

Polly
© Polly

Het bedrijf maakt gebruik van open source informatie om beschikbare parkeerplaatsen in een stad in realtime in kaart te brengen. De app houdt daarbij zowel rekening met parkeerplaatsen op straat als met (ondergrondse) parkeergarages. Polly berekent op basis van deze info een aangepaste route die de grootste kans biedt om een parkeerplaats te vinden. Zijn er geen parkeerplaatsen op straat beschikbaar, dan leidt de app chauffeurs naar ondergrondse alternatieven.

Polly is momenteel verkrijgbaar in 65 steden, voornamelijk in Frankrijk en Israël, waaronder Parijs, Metz en Tel Aviv. Na Brussel wordt de app ook beschikbaar in Antwerpen, Mechelen en Gent. Tegen 2021 wil Polly wereldwijd beschikbaar zijn in meer dan 100 steden en 8,2 miljoen gebruikers bereiken.

"Studies tonen aan dat bijna een derde van al het verkeer in een stad te wijten is aan bestuurders die op zoek zijn naar een plek om hun wagen achter te laten", klinkt het in een persbericht. Polly halveert naar eigen zeggen de tijd die nodig is om een parkeerplaats te vinden. Het bestemelt zichzelf dan ook als 'de Waze voor parkeren'.Het bedrijf maakt gebruik van open source informatie om beschikbare parkeerplaatsen in een stad in realtime in kaart te brengen. De app houdt daarbij zowel rekening met parkeerplaatsen op straat als met (ondergrondse) parkeergarages. Polly berekent op basis van deze info een aangepaste route die de grootste kans biedt om een parkeerplaats te vinden. Zijn er geen parkeerplaatsen op straat beschikbaar, dan leidt de app chauffeurs naar ondergrondse alternatieven. Polly is momenteel verkrijgbaar in 65 steden, voornamelijk in Frankrijk en Israël, waaronder Parijs, Metz en Tel Aviv. Na Brussel wordt de app ook beschikbaar in Antwerpen, Mechelen en Gent. Tegen 2021 wil Polly wereldwijd beschikbaar zijn in meer dan 100 steden en 8,2 miljoen gebruikers bereiken.