De International Telecommunication Union (ITU) heeft vandaag een rist nieuwe richtlijnen voorgesteld die kinderen moeten beschermen in cyberspace.

Dat cybersecurity een belangrijk agendapunt is op het Telecom World congres in Geneve, wist u al. Woensdag ging alle aandacht naar de meest kwetsbare en beïnvloedbare doelgroep, die van de kinderen.

Onder de auspiciën van de Verenigde Naties, kwam ITU met het 'Child Online Protection'-initiatief op de proppen (COP), dat organisaties en bedrijven van over de hele wereld samenbrengt om cyberspace veiliger te maken voor de allerkleinsten.

De vier objectieven van het COP zijn de identificatie van online risico's, het onder de aandacht brengen van de problemen, het ontwikkelen van praktische oplossingen om de risico's te verkleinen, en het delen van kennis over het onderwerp.

Samen met onder meer Unicef, de GSM Association, Interpol, Telefonica, de European Broadcasting Union (EBU), Telecom Italia en nog een rist anderen, werd een framework opgesteld dat -in het beste geval- door alle landen in de wereld onderschreven zou kunnen worden.

De richtlijnen van het COP-netwerk richten zich tot vier partijen: politici, ouders en opvoeders, de telecomindustrie en last but not least de kinderen zelf. Secretaris generaal Hamadoun Touré van de ITU, die naar eigen zeggen alle moeite van de wereld had om het initiatief van de grond te krijgen in de moeilijke politieke context van de Verenigde Naties, spreekt van een 'eerste belangrijke stap in cyberpeace'.

Onder andere telecomminister van Servië Jasna Matic mocht het initiatief komen verwelkomen in Geneve, en wist te vertellen dat ze de eigen Servische richtlijnen nu gemakkelijk kunnen updaten en aanpassen. Misschien een interessant ideetje voor onze eigen Vincent Van Quickenborne?

Iedereen die dat wenst, kan de nieuwe COP-richtlijnen downloaden op:http://www.itu.int/cop

De International Telecommunication Union (ITU) heeft vandaag een rist nieuwe richtlijnen voorgesteld die kinderen moeten beschermen in cyberspace. Dat cybersecurity een belangrijk agendapunt is op het Telecom World congres in Geneve, wist u al. Woensdag ging alle aandacht naar de meest kwetsbare en beïnvloedbare doelgroep, die van de kinderen. Onder de auspiciën van de Verenigde Naties, kwam ITU met het 'Child Online Protection'-initiatief op de proppen (COP), dat organisaties en bedrijven van over de hele wereld samenbrengt om cyberspace veiliger te maken voor de allerkleinsten. De vier objectieven van het COP zijn de identificatie van online risico's, het onder de aandacht brengen van de problemen, het ontwikkelen van praktische oplossingen om de risico's te verkleinen, en het delen van kennis over het onderwerp. Samen met onder meer Unicef, de GSM Association, Interpol, Telefonica, de European Broadcasting Union (EBU), Telecom Italia en nog een rist anderen, werd een framework opgesteld dat -in het beste geval- door alle landen in de wereld onderschreven zou kunnen worden. De richtlijnen van het COP-netwerk richten zich tot vier partijen: politici, ouders en opvoeders, de telecomindustrie en last but not least de kinderen zelf. Secretaris generaal Hamadoun Touré van de ITU, die naar eigen zeggen alle moeite van de wereld had om het initiatief van de grond te krijgen in de moeilijke politieke context van de Verenigde Naties, spreekt van een 'eerste belangrijke stap in cyberpeace'. Onder andere telecomminister van Servië Jasna Matic mocht het initiatief komen verwelkomen in Geneve, en wist te vertellen dat ze de eigen Servische richtlijnen nu gemakkelijk kunnen updaten en aanpassen. Misschien een interessant ideetje voor onze eigen Vincent Van Quickenborne? Iedereen die dat wenst, kan de nieuwe COP-richtlijnen downloaden op:http://www.itu.int/cop