BlackBerry-fabrikant Research In Motion (RIM) komt begin 2012 met beheersoftware die ook iOS en Android ondersteunt. Met het pakket, dat Mobile Fusion gedoopt wordt, kunnen ict-verantwoordelijken smartphones en tablets beheren vanuit een eenvoudige, webgebaseerde interface. De BlackBerry-maker speelt met Mobile Fusion in op trends als 'consumerization' en 'bring your own device', waarbij werknemers steeds vaker consumententoestellen gebruiken op de werkvloer.

Omdat bedrijfsinformatie op privé-apparaten net zo veilig moet zijn als op kantoor, wordt er wel verwacht van het it-departement dat al die apparaten op een waterdichte en betrouwbare manier beheerd worden.

Met behulp van Mobile Fusion kan bedrijfsdata die op een toestel staat, alvast van op afstand gewist of vergrendeld worden. De software draait achter de firewalls van Blackberry, waardoor het beheer in principe veilig moet zijn.

Ubitexx Research in Motion roept voor Mobile Fusion de hulp in van softwareontwikkelaar Ubitexx, een bedrijf dat in mei nog overgenomen werd door de BlackBerry-bouwer.

Met de software van Ubitexx kunnen security-levels voor mobiele apparaten gevoelig worden verbeterd. Dankzij het netwerkbeheer op wifi-, vpn en certificaatniveau kan er ook een heus beleid worden uitgestippeld. Daarnaast maakt de software het mogelijk om alle toestellen op eenzelfde manier te configureren.

Ook Blackberry Enterprise Server 5.0.3. zal geïntegreerd worden in Mobile Fusion. Hierdoor kunnen toestellen een zakelijk en een privégedeelte volledig los van elkaar laten draaien.

BlackBerry-fabrikant Research In Motion (RIM) komt begin 2012 met beheersoftware die ook iOS en Android ondersteunt. Met het pakket, dat Mobile Fusion gedoopt wordt, kunnen ict-verantwoordelijken smartphones en tablets beheren vanuit een eenvoudige, webgebaseerde interface. De BlackBerry-maker speelt met Mobile Fusion in op trends als 'consumerization' en 'bring your own device', waarbij werknemers steeds vaker consumententoestellen gebruiken op de werkvloer. Omdat bedrijfsinformatie op privé-apparaten net zo veilig moet zijn als op kantoor, wordt er wel verwacht van het it-departement dat al die apparaten op een waterdichte en betrouwbare manier beheerd worden. Met behulp van Mobile Fusion kan bedrijfsdata die op een toestel staat, alvast van op afstand gewist of vergrendeld worden. De software draait achter de firewalls van Blackberry, waardoor het beheer in principe veilig moet zijn. Ubitexx Research in Motion roept voor Mobile Fusion de hulp in van softwareontwikkelaar Ubitexx, een bedrijf dat in mei nog overgenomen werd door de BlackBerry-bouwer. Met de software van Ubitexx kunnen security-levels voor mobiele apparaten gevoelig worden verbeterd. Dankzij het netwerkbeheer op wifi-, vpn en certificaatniveau kan er ook een heus beleid worden uitgestippeld. Daarnaast maakt de software het mogelijk om alle toestellen op eenzelfde manier te configureren. Ook Blackberry Enterprise Server 5.0.3. zal geïntegreerd worden in Mobile Fusion. Hierdoor kunnen toestellen een zakelijk en een privégedeelte volledig los van elkaar laten draaien.