Terwijl de smartwatches van vandaag moeten teren op de internetverbinding van een smartphone via bluetooth, kan de nieuwe Gear S van Samsung zelf verbinding maken met 3G of wifi, waardoor het horloge kan losstaan van de mobiele telefoon.

Gebogen scherm en sensoren

Verder heeft het gadget, dat draait op Samsung eigen Tizen-besturingssysteem, een gebogen amoledscherm van 2 inch en een batterij van 300 mAh, goed voor twee dagen gebruik op één laadbeurt. De smartwatch zou ook bestand moeten zijn tegen water en stof.

Er zijn ook enkele sensoren ingebouwd: een accelerometer, een barometer, een hartslagmonitor, een gyroscoop, een UV- en lichtmeter en een kompas.

Gear Circle

Ook nieuw is de Gear Circle, een paar draadloze oordopjes dat via bluetooth op uw smartphone aangesloten kan worden. Dit accessoire trilt als er notificaties binnenkomen en laat gebruikers toe spraakberichten in te spreken via een ingebouwde microfoon.

De Gear S van Samsung komt in oktober in de winkels terecht, voor een op dit moment nog onbekende prijs.

Terwijl de smartwatches van vandaag moeten teren op de internetverbinding van een smartphone via bluetooth, kan de nieuwe Gear S van Samsung zelf verbinding maken met 3G of wifi, waardoor het horloge kan losstaan van de mobiele telefoon. Gebogen scherm en sensorenVerder heeft het gadget, dat draait op Samsung eigen Tizen-besturingssysteem, een gebogen amoledscherm van 2 inch en een batterij van 300 mAh, goed voor twee dagen gebruik op één laadbeurt. De smartwatch zou ook bestand moeten zijn tegen water en stof. Er zijn ook enkele sensoren ingebouwd: een accelerometer, een barometer, een hartslagmonitor, een gyroscoop, een UV- en lichtmeter en een kompas. Gear Circle Ook nieuw is de Gear Circle, een paar draadloze oordopjes dat via bluetooth op uw smartphone aangesloten kan worden. Dit accessoire trilt als er notificaties binnenkomen en laat gebruikers toe spraakberichten in te spreken via een ingebouwde microfoon. De Gear S van Samsung komt in oktober in de winkels terecht, voor een op dit moment nog onbekende prijs.