De nieuwe televisies van Philips - die deel uitmaken van de DesignLine TV-serie - hebben een opvallend ontwerp. Staat de tv uit, dan lijkt het toestel niet meer dan één grote glasplaat, die van zwart overgaat in transparant. Dat heeft als nadeel dat (zon)licht stevig reflecteert.

De toestellen versmelten als het ware met hun omgeving. Er zitten aan de achterkant lampen ingebouwd, die je living doen oplichten in de kleuren van de film of het programma dat je aan het bekijken bent. De tv's fungeren dus als een soort 'moderne openhaard'.

Daarnaast is er 3D-ondersteuning (met bril) en een diepgaande integratie met smartphones en tablets. Je kan apps draaien op tv, maar ook tv kijken op je tablet, zelfs als je kabelaar dit niet toestaat. Net als de jongste Samsung-tv's, doet Philips ook suggesties. Iedere drie minuten analyseert het bedrijf je kijkgedrag, en raadt het programma's aan die daarbij aansluiten.

De DesignLine tv's hebben een omvang van respectievelijk 46 en 55 inch, en zijn in Europa en Rusland verkrijgbaar vanaf midden 2013 voor een prijs vanaf 2.200 euro.

De nieuwe televisies van Philips - die deel uitmaken van de DesignLine TV-serie - hebben een opvallend ontwerp. Staat de tv uit, dan lijkt het toestel niet meer dan één grote glasplaat, die van zwart overgaat in transparant. Dat heeft als nadeel dat (zon)licht stevig reflecteert. De toestellen versmelten als het ware met hun omgeving. Er zitten aan de achterkant lampen ingebouwd, die je living doen oplichten in de kleuren van de film of het programma dat je aan het bekijken bent. De tv's fungeren dus als een soort 'moderne openhaard'. Daarnaast is er 3D-ondersteuning (met bril) en een diepgaande integratie met smartphones en tablets. Je kan apps draaien op tv, maar ook tv kijken op je tablet, zelfs als je kabelaar dit niet toestaat. Net als de jongste Samsung-tv's, doet Philips ook suggesties. Iedere drie minuten analyseert het bedrijf je kijkgedrag, en raadt het programma's aan die daarbij aansluiten. De DesignLine tv's hebben een omvang van respectievelijk 46 en 55 inch, en zijn in Europa en Rusland verkrijgbaar vanaf midden 2013 voor een prijs vanaf 2.200 euro.