Terwijl Apple een hoesje op de markt brengt met ingebouwde accu, waardoor de telefoon tot 25 uur meegaat, komt een andere fabrikant met een veel beter alternatief. Want veel mensen kennen het tijdperk van gsm's die wekelijks opgeladen moesten worden. Een platte batterij was dus nooit een probleem, maar met de opkomst van de smartphone - die veel meer van een batterij vraagt - redden de meeste mensen het nauwelijks een dag zonder het stopcontact op te zoeken.

De meeste smartphones hebben dan ook een ladding tussen de 1.500 en 3.000 milliampère-uur (mAh). Het nieuwe toestel van Oukitel, met de tot de verbeelding sprekende naam K10000, krijgt er 10.000 mee. Hiermee moet de telefoon het dus zeker 10 dagen uitzingen. Als u uw telefoon minder intensief gebruikt kan dit oplopen tot ruim twee weken.

Helaas zijn de specificaties van het toestel niet zo indrukwekkend als de accu - wat bij zal dragen aan de lange accuduur. De processor is van MediaTek (quad-core en 1 GHz) en het scherm is 5,5 inch groot met een resolutie van 720p. De camera komt op de achterkant tot 8 megapixe. De camera op de voorkant komt niet verder dan 2 megapixels, erg scherp zullen de selfies dus niet zijn. Daarnaast is het afwachten of je in eigen land gebruik kunt maken van 3G en LTE, want het Chinese toestel ondersteunt niet alle frequenties die hier gebruikelijk zijn.

Een lange accuduur komt dus tegen een prijs, die overigens vrij laag is. Het toestel kost 240 dollar, of 218 euro.

Terwijl Apple een hoesje op de markt brengt met ingebouwde accu, waardoor de telefoon tot 25 uur meegaat, komt een andere fabrikant met een veel beter alternatief. Want veel mensen kennen het tijdperk van gsm's die wekelijks opgeladen moesten worden. Een platte batterij was dus nooit een probleem, maar met de opkomst van de smartphone - die veel meer van een batterij vraagt - redden de meeste mensen het nauwelijks een dag zonder het stopcontact op te zoeken.De meeste smartphones hebben dan ook een ladding tussen de 1.500 en 3.000 milliampère-uur (mAh). Het nieuwe toestel van Oukitel, met de tot de verbeelding sprekende naam K10000, krijgt er 10.000 mee. Hiermee moet de telefoon het dus zeker 10 dagen uitzingen. Als u uw telefoon minder intensief gebruikt kan dit oplopen tot ruim twee weken.Helaas zijn de specificaties van het toestel niet zo indrukwekkend als de accu - wat bij zal dragen aan de lange accuduur. De processor is van MediaTek (quad-core en 1 GHz) en het scherm is 5,5 inch groot met een resolutie van 720p. De camera komt op de achterkant tot 8 megapixe. De camera op de voorkant komt niet verder dan 2 megapixels, erg scherp zullen de selfies dus niet zijn. Daarnaast is het afwachten of je in eigen land gebruik kunt maken van 3G en LTE, want het Chinese toestel ondersteunt niet alle frequenties die hier gebruikelijk zijn.Een lange accuduur komt dus tegen een prijs, die overigens vrij laag is. Het toestel kost 240 dollar, of 218 euro.