Onderzoekers van de universiteit in de Canadese provincie Manitoba hebben een techniek genaamd CrashAlert uitgevonden. Die moet ervoor zorgen dat smartphonegebruikers nergens tegenaan botsen terwijl ze al wandelend aan het sms'of surfen zijn.
Op dit moment is er een proefversie van CrashAlert, die compatibel is met een tablet, laptop en Kinect-camera. De camera seint dieptebeelden van obstakels door naar de laptop, en die geeft ze op zijn beurt door aan de tablet. Uiteindelijk ziet de gebruiker bovenaan op zijn schermpje rode stippen verschijnen, die naderende obstakels aangeven.

Op een commerciële toepassing in smartphones en tablets is het wellicht nog wel eventjes wachten. Er zijn op dit moment immers nog geen mobiele toestellen op de markt die beschikken over een camera met dieptezicht.

Onderzoekers van de universiteit in de Canadese provincie Manitoba hebben een techniek genaamd CrashAlert uitgevonden. Die moet ervoor zorgen dat smartphonegebruikers nergens tegenaan botsen terwijl ze al wandelend aan het sms'of surfen zijn. Op dit moment is er een proefversie van CrashAlert, die compatibel is met een tablet, laptop en Kinect-camera. De camera seint dieptebeelden van obstakels door naar de laptop, en die geeft ze op zijn beurt door aan de tablet. Uiteindelijk ziet de gebruiker bovenaan op zijn schermpje rode stippen verschijnen, die naderende obstakels aangeven. Op een commerciële toepassing in smartphones en tablets is het wellicht nog wel eventjes wachten. Er zijn op dit moment immers nog geen mobiele toestellen op de markt die beschikken over een camera met dieptezicht.