De nieuwe telecomwet heeft groen licht gekregen van de bevoegde Kamercommissie.

De opstelling van de nieuwe telecomwet had heel wat voeten in de aarde. In het parlement werden heel wat amendementen ingediend en ook Europa zat ons land achter de veren. Vorige week nog vroeg de Commissie een dwangsom van 70.353 euro per dag, aangezien België het nieuwe pakket regels ruim een jaar geleden al had moeten omzetten.

Met de nieuwe telecomwet verdwijnt de opzegvergoeding voor wie zijn telefoon-, gsm-, internet- of televisieabonnement opzegt na zes maanden, onderstreept economieminister Johan Vande Lanotte naar aanleiding van de stemming. Consumenten zullen bovendien kosteloos kunnen opstappen bij iedere tariefverhoging, zelfs al gaat het slechts om een indexaanpassing.

Wie bij zijn of haar abonnement een gratis gsm of tablet krijgt, zal dat ook niet langer volledig moeten terugbetalen bij een voortijdige stopzetting. Voortaan moeten operatoren een afschrijvingstabel met maximale duurtijd van twee jaar toevoegen. Enkel het restbedrag is dan nog verschuldigd.

Een amendement op de wet breidt voorts het sociaal tarief uit naar het internet, stellen CD&V'ers Jef Van den Bergh en Roel Deseyn verheugd. De korting zal 40 procent bedragen met een maximum van 8,4 euro per maand.

Voorts komt er een gratis waarschuwing wanneer de factuur van klanten een bepaald financieel plafond overschrijdt, zullen contracten niet langer verlengd of afgesloten kunnen worden via de telefoon en moet de operator voor alle tariefplannen een informatiefiche opmaken.

Bron: Belga

De nieuwe telecomwet heeft groen licht gekregen van de bevoegde Kamercommissie. De opstelling van de nieuwe telecomwet had heel wat voeten in de aarde. In het parlement werden heel wat amendementen ingediend en ook Europa zat ons land achter de veren. Vorige week nog vroeg de Commissie een dwangsom van 70.353 euro per dag, aangezien België het nieuwe pakket regels ruim een jaar geleden al had moeten omzetten. Met de nieuwe telecomwet verdwijnt de opzegvergoeding voor wie zijn telefoon-, gsm-, internet- of televisieabonnement opzegt na zes maanden, onderstreept economieminister Johan Vande Lanotte naar aanleiding van de stemming. Consumenten zullen bovendien kosteloos kunnen opstappen bij iedere tariefverhoging, zelfs al gaat het slechts om een indexaanpassing. Wie bij zijn of haar abonnement een gratis gsm of tablet krijgt, zal dat ook niet langer volledig moeten terugbetalen bij een voortijdige stopzetting. Voortaan moeten operatoren een afschrijvingstabel met maximale duurtijd van twee jaar toevoegen. Enkel het restbedrag is dan nog verschuldigd. Een amendement op de wet breidt voorts het sociaal tarief uit naar het internet, stellen CD&V'ers Jef Van den Bergh en Roel Deseyn verheugd. De korting zal 40 procent bedragen met een maximum van 8,4 euro per maand. Voorts komt er een gratis waarschuwing wanneer de factuur van klanten een bepaald financieel plafond overschrijdt, zullen contracten niet langer verlengd of afgesloten kunnen worden via de telefoon en moet de operator voor alle tariefplannen een informatiefiche opmaken. Bron: Belga