De ministerraad heeft eindelijk de knoop doorgehakt om een nieuwe aanbesteding uit te schrijven voor het Wide Area Network (WAN). Dat dossier liep om verscheidene redenen vertraging op.

Zowat een jaar vertraging heeft het uitschrijven van de nieuwe WAN-opdracht opgelopen. "Het was dan ook een moeilijk dossier", zegt Jorg Leenaards, ict-directeur bij Buitenlandse Zaken. "We wilden een heel grondig nieuw lastenboek uitwerken. Bovendien ben ik er een hele tijd tussenuit geweest, waardoor enkel de lopende zaken in ict werden waargenomen." Leenaards' benoeming werd in oktober 2007 door de Raad van State geschorst, net zoals die van vele andere overheidsmanagers, naar aanleiding van de Copernicus-hervormingen. Via een selectie van Selor zit hij sinds februari 2009 weer op zijn oude stoel.

Het vorige contract was gedurende de voorbije 8 jaar in handen van BT (destijds Infonet) en liep over die periode op tot 40 miljoen euro. Ook het nieuwe contract zal volgens Leenaards eenzelfde geraamde waarde hebben (dus zo'n 5 miljoen euro per jaar). "Maar de tijden zijn veranderd. Voor diezelfde prijs vragen we wel meer diensten, meer bandbreedte enzovoort." De aanbesteding zal over 5 jaar lopen en is tweemaal met een jaar verlengbaar. Eind november zou de opdracht gegund worden.

De ministerraad heeft eindelijk de knoop doorgehakt om een nieuwe aanbesteding uit te schrijven voor het Wide Area Network (WAN). Dat dossier liep om verscheidene redenen vertraging op. Zowat een jaar vertraging heeft het uitschrijven van de nieuwe WAN-opdracht opgelopen. "Het was dan ook een moeilijk dossier", zegt Jorg Leenaards, ict-directeur bij Buitenlandse Zaken. "We wilden een heel grondig nieuw lastenboek uitwerken. Bovendien ben ik er een hele tijd tussenuit geweest, waardoor enkel de lopende zaken in ict werden waargenomen." Leenaards' benoeming werd in oktober 2007 door de Raad van State geschorst, net zoals die van vele andere overheidsmanagers, naar aanleiding van de Copernicus-hervormingen. Via een selectie van Selor zit hij sinds februari 2009 weer op zijn oude stoel. Het vorige contract was gedurende de voorbije 8 jaar in handen van BT (destijds Infonet) en liep over die periode op tot 40 miljoen euro. Ook het nieuwe contract zal volgens Leenaards eenzelfde geraamde waarde hebben (dus zo'n 5 miljoen euro per jaar). "Maar de tijden zijn veranderd. Voor diezelfde prijs vragen we wel meer diensten, meer bandbreedte enzovoort." De aanbesteding zal over 5 jaar lopen en is tweemaal met een jaar verlengbaar. Eind november zou de opdracht gegund worden.