Mobile-for, de Belgacom-dochter die in Leuven instaat voor het parkeren met sms, heeft in de universiteitsstad een Europese primeur gelanceerd. Het betreft een nieuwe gsm-applicatie dat het sms-parkeren gebruiksvriendelijker maakt.

De nieuwe widget (of applet) kan vanaf oktober gedownload worden alle op smartphones die uitgerust zijn met het Android-besturingsysteem van Google. Het voordeel van deze applicatie is dat de gebruiker zijn of haar nummerplaat niet steeds moet intikken, zich niet meer kan vergissen bij het intikken van het nummer van het parkeerautomaat en ten allen tijde weet hoelang de parkeertijd nog loopt.

Bij een volgende release zal op basis van de gps-coördinaten het nummer van het dichtstbijzijnde parkeerautomaat weergegeven worden evenals ook de bezettingsgraden van de in buurt gelegen parkings. Ook voor smartphones met andere besturingssystemen (Iphone, Blackberry+) zal de volgende maanden eenzelfde type van applicatie worden aangeboden.

Begin 2010 start Mobile-for met een pilootproject waarbij via PingPing met nieuwe NFC-technologie (Near Field Communication) kan betaald worden.

Bron: Belga

Mobile-for, de Belgacom-dochter die in Leuven instaat voor het parkeren met sms, heeft in de universiteitsstad een Europese primeur gelanceerd. Het betreft een nieuwe gsm-applicatie dat het sms-parkeren gebruiksvriendelijker maakt. De nieuwe widget (of applet) kan vanaf oktober gedownload worden alle op smartphones die uitgerust zijn met het Android-besturingsysteem van Google. Het voordeel van deze applicatie is dat de gebruiker zijn of haar nummerplaat niet steeds moet intikken, zich niet meer kan vergissen bij het intikken van het nummer van het parkeerautomaat en ten allen tijde weet hoelang de parkeertijd nog loopt. Bij een volgende release zal op basis van de gps-coördinaten het nummer van het dichtstbijzijnde parkeerautomaat weergegeven worden evenals ook de bezettingsgraden van de in buurt gelegen parkings. Ook voor smartphones met andere besturingssystemen (Iphone, Blackberry+) zal de volgende maanden eenzelfde type van applicatie worden aangeboden. Begin 2010 start Mobile-for met een pilootproject waarbij via PingPing met nieuwe NFC-technologie (Near Field Communication) kan betaald worden. Bron: Belga