Het lijkt erop dat de verkiezingskoorts van zondag geen noemenswaardige slachtoffers heeft geëist in internetland. Al lijkt het erop dat de zwaarste dreun pas gisteren kwam.

"Geen grote uitval op de dag van de verkiezingen", zegt Cédric Braem, managing director van websitemonitoringbedrijf InternetVista. Met uitzondering van actu24.be bedoelt hij dan, de website van L'Avenir. Al de hele week voor de verkiezingen vertoonde die site prestatieproblemen, met op 7 juni een erg zwakke uptime van 96,5 procent. Alle andere nieuwssites hielden de rug betrekkelijk recht.

"Omdat tijdens het weekend alle websites over de verkiezingen berichtten, ben ik er vrij zeker van dat ze allemaal niet te veel bezoekers hadden", analyseert Braem. "De echte 'web load' kwam er pas gisteren rond de middag. Toen gingen de responstijden van de grote nieuwssites de hoogte in. Bij sommige verdubbelden die zelfs."

De cijfers geven hem gelijk. In Vlaanderen piekten gisteren de responstijden van de websites van De Standaard, Het Nieuwsblad, De Morgen, De Tijd en Het Laatste Nieuws en de VRT. In Wallonië idem dito voor alle gemonitorde websites: 7sur7, Actu24, L'Echo, La Dernière Heure, La Libre, Le Soir, RTBF en RTL zagen de reactietijd de hoogte in schieten. "Ik neem aan dat iedereen de resultaten in detail gaat consulteren op het moment dat ze al volop bekend zijn", aldus nog Braem.

Overigens pakte het VTM-nieuws op 7 juni uit met een leuke innovatie in de voorstelling van de verkiezingsresultaten. Catherine Moerkerke maakte er gebruik van de Microsoft Surface. Bekijk een voorbeeld hiervan onder meer [op de weblog van Luc Van de Velde], Director Developer and Platform Group bij Microsoft Belux.

Het lijkt erop dat de verkiezingskoorts van zondag geen noemenswaardige slachtoffers heeft geëist in internetland. Al lijkt het erop dat de zwaarste dreun pas gisteren kwam. "Geen grote uitval op de dag van de verkiezingen", zegt Cédric Braem, managing director van websitemonitoringbedrijf InternetVista. Met uitzondering van actu24.be bedoelt hij dan, de website van L'Avenir. Al de hele week voor de verkiezingen vertoonde die site prestatieproblemen, met op 7 juni een erg zwakke uptime van 96,5 procent. Alle andere nieuwssites hielden de rug betrekkelijk recht. "Omdat tijdens het weekend alle websites over de verkiezingen berichtten, ben ik er vrij zeker van dat ze allemaal niet te veel bezoekers hadden", analyseert Braem. "De echte 'web load' kwam er pas gisteren rond de middag. Toen gingen de responstijden van de grote nieuwssites de hoogte in. Bij sommige verdubbelden die zelfs." De cijfers geven hem gelijk. In Vlaanderen piekten gisteren de responstijden van de websites van De Standaard, Het Nieuwsblad, De Morgen, De Tijd en Het Laatste Nieuws en de VRT. In Wallonië idem dito voor alle gemonitorde websites: 7sur7, Actu24, L'Echo, La Dernière Heure, La Libre, Le Soir, RTBF en RTL zagen de reactietijd de hoogte in schieten. "Ik neem aan dat iedereen de resultaten in detail gaat consulteren op het moment dat ze al volop bekend zijn", aldus nog Braem. Overigens pakte het VTM-nieuws op 7 juni uit met een leuke innovatie in de voorstelling van de verkiezingsresultaten. Catherine Moerkerke maakte er gebruik van de Microsoft Surface. Bekijk een voorbeeld hiervan onder meer [op de weblog van Luc Van de Velde], Director Developer and Platform Group bij Microsoft Belux.