De automatische patch die dinsdag werd vrijgegeven, KB 3176934, lost een aantal bugs op in het nieuwe besturingssysteem, zoals de betrouwbaarheid van de Network Controller, DNS server enzovoort. Wat het echter ook doet, is PowerShell deels onbruikbaar maken. Powershell is Microsofts scripting en automatiseringsplatform. De update geeft specifiek problemen voor PowerShells Desired State Configuration. Die is belangrijk voor system admins omdat hij onder meer op automatische wijze de uitrol van software en het beheer van groepen en gebruikersaccounts op pc-netwerken regelt.

Microsoft heeft al gereageerd met de melding dat het 30 augustus een update zal uitvoeren die de nieuwe bug oplost. Het nieuws komt niet lang na de Windows 10 Anniversary Update, die al stevig kritiek kreeg omdat de patch, die zichzelf automatisch installeerde, de computer van enkele gebruikers deed vastlopen. De Anniversary patch zou ook webcams van derde partijen onbruikbaar maken. Deze twee bugs zijn voorlopig nog niet opgelost.

De automatische patch die dinsdag werd vrijgegeven, KB 3176934, lost een aantal bugs op in het nieuwe besturingssysteem, zoals de betrouwbaarheid van de Network Controller, DNS server enzovoort. Wat het echter ook doet, is PowerShell deels onbruikbaar maken. Powershell is Microsofts scripting en automatiseringsplatform. De update geeft specifiek problemen voor PowerShells Desired State Configuration. Die is belangrijk voor system admins omdat hij onder meer op automatische wijze de uitrol van software en het beheer van groepen en gebruikersaccounts op pc-netwerken regelt.Microsoft heeft al gereageerd met de melding dat het 30 augustus een update zal uitvoeren die de nieuwe bug oplost. Het nieuws komt niet lang na de Windows 10 Anniversary Update, die al stevig kritiek kreeg omdat de patch, die zichzelf automatisch installeerde, de computer van enkele gebruikers deed vastlopen. De Anniversary patch zou ook webcams van derde partijen onbruikbaar maken. Deze twee bugs zijn voorlopig nog niet opgelost.