De gemeente Nijvel heeft 5000 euro vrijgemaakt om 150 Fon-routers aan te kopen. Fon is wifi met een peer-to-peer (p2p) randje.

Ter opfrissing: Fon is een Spaans initiatief waarmee internetgebruikers die de Fon-software installeren, hun wifi-routers bandbreedte kunnen laten delen met andere Fon-gebruikers. Die kunnen zo overal gratis surfen waar een Fon-netwerkje te vinden is. Gratis, als je een 'Fonero' bent die zelf bandbreedte aanbiedt. Andere gebruikers een code kopen om het netwerk te gebruiken.

Nijvel denkt nu, volgens La Dernière Heure, ernstig aan een deelname aan het initiatief om een soort 'gemeentelijk wifi-netwerk' te creëren. De Fon-routers die de gemeente wil aankopen zouden volgens de krant geïnstalleerd worden in gebouwen van de gemeente, verdeeld worden bij lokale handelaars, of bij personeelsleden van gemeente thuis. Zo zou dan een gemeentelijk netwerk ontstaan dat dan gratis toegankelijk is voor leden van de Fon-gemeenschap en betalend voor andere geïnteresseerde surfers. In september zou het netwerk zo goed als op poten moeten staan.

De gemeente Nijvel heeft 5000 euro vrijgemaakt om 150 Fon-routers aan te kopen. Fon is wifi met een peer-to-peer (p2p) randje. Ter opfrissing: Fon is een Spaans initiatief waarmee internetgebruikers die de Fon-software installeren, hun wifi-routers bandbreedte kunnen laten delen met andere Fon-gebruikers. Die kunnen zo overal gratis surfen waar een Fon-netwerkje te vinden is. Gratis, als je een 'Fonero' bent die zelf bandbreedte aanbiedt. Andere gebruikers een code kopen om het netwerk te gebruiken. Nijvel denkt nu, volgens La Dernière Heure, ernstig aan een deelname aan het initiatief om een soort 'gemeentelijk wifi-netwerk' te creëren. De Fon-routers die de gemeente wil aankopen zouden volgens de krant geïnstalleerd worden in gebouwen van de gemeente, verdeeld worden bij lokale handelaars, of bij personeelsleden van gemeente thuis. Zo zou dan een gemeentelijk netwerk ontstaan dat dan gratis toegankelijk is voor leden van de Fon-gemeenschap en betalend voor andere geïnteresseerde surfers. In september zou het netwerk zo goed als op poten moeten staan.