Awards illustreren het belang van ict binnen specifieke sectoren. Voor de tweede maal werd de Truck ICT award uitgereikt. Laureaat is NinaTrans uit Bierbeek.

MMM Business Media organiseert met zijn publicaties 'Truck & Business' en 'Warehouse & Logistics' al voor de vijftiende keer zijn 'Transport & Logistics' awards, waaronder voor de tweede maal ook een 'Truck ICT' award - een indicatie hoezeer ict aan belang wint in de transportsector. De award werd weggekaapt door NinaTrans, met een combinatie van zowel bekende waarden als ietwat eigenzinnige keuzes. Zo doet ook dit bedrijf een beroep op producten van Transics - een absolute marktleider op het gebied van transportgerichte software. Maar daarnaast werd ook gekozen voor eigen ontwikkelingswerk, met toepassingen die draaien op Apple Macintosh materiaal (onder meer de servers, naast Windows systemen waar nodig).

De keuze om zelf aan softwareontwikkeling te doen, mag opmerkelijk heten want dat is overduidelijk niet meteen een kerntaak voor een transportbedrijf. Toch bevestigde NinaTrans die keuze in 2006, hoewel toen uitdrukkelijk een marktstudie van de beschikbare pakketten werd uitgevoerd. Het eigen ontwikkelingswerk werd voortgezet, naast waar nodig de aanschaf van 'best of breed' producten. Het resultaat is een ict-omgeving die aan NinaTrans zelf een maximale bedrijfsflexibiliteit biedt gekoppeld aan een sterke klantgerichtheid. Zo kunnen klanten het transport van hun goederen volgen, en tegelijk rapporten opvragen.

Op termijn ziet NinaTrans nog uitbreidingen rond elektronische gegevensuitwisseling, elektronische documenten en het gebruik van RFID-materiaal.

Awards illustreren het belang van ict binnen specifieke sectoren. Voor de tweede maal werd de Truck ICT award uitgereikt. Laureaat is NinaTrans uit Bierbeek. MMM Business Media organiseert met zijn publicaties 'Truck & Business' en 'Warehouse & Logistics' al voor de vijftiende keer zijn 'Transport & Logistics' awards, waaronder voor de tweede maal ook een 'Truck ICT' award - een indicatie hoezeer ict aan belang wint in de transportsector. De award werd weggekaapt door NinaTrans, met een combinatie van zowel bekende waarden als ietwat eigenzinnige keuzes. Zo doet ook dit bedrijf een beroep op producten van Transics - een absolute marktleider op het gebied van transportgerichte software. Maar daarnaast werd ook gekozen voor eigen ontwikkelingswerk, met toepassingen die draaien op Apple Macintosh materiaal (onder meer de servers, naast Windows systemen waar nodig). De keuze om zelf aan softwareontwikkeling te doen, mag opmerkelijk heten want dat is overduidelijk niet meteen een kerntaak voor een transportbedrijf. Toch bevestigde NinaTrans die keuze in 2006, hoewel toen uitdrukkelijk een marktstudie van de beschikbare pakketten werd uitgevoerd. Het eigen ontwikkelingswerk werd voortgezet, naast waar nodig de aanschaf van 'best of breed' producten. Het resultaat is een ict-omgeving die aan NinaTrans zelf een maximale bedrijfsflexibiliteit biedt gekoppeld aan een sterke klantgerichtheid. Zo kunnen klanten het transport van hun goederen volgen, en tegelijk rapporten opvragen. Op termijn ziet NinaTrans nog uitbreidingen rond elektronische gegevensuitwisseling, elektronische documenten en het gebruik van RFID-materiaal.