De Nintendo Wii werd in december 2006 op de markt gebracht en ging wereldwijd meer dan honderd miljoen keer over de toonbank. De verkoop van de opvolger van de Wii, de Wii U, loopt niet zoals gehoopt: sinds de lancering in november vorig jaar zijn ongeveer vier miljoen exemplaren verkocht. Dat is onder de verwachtingen.

De Wii onderscheidde zich toen hij in 2006 uitkwam door de 'Wii-mote' een zogenaamde 'motion controller' die de gebruiker tot bewegen aanzette en niet alleen tot achterover leunen en op knopjes drukken. Ondertussen hebben de andere fabrikanten die technologie al een tijd ingehaald en is de Wii uit de gratie gevallen bij de gamers. (Belga/TV)

De Nintendo Wii werd in december 2006 op de markt gebracht en ging wereldwijd meer dan honderd miljoen keer over de toonbank. De verkoop van de opvolger van de Wii, de Wii U, loopt niet zoals gehoopt: sinds de lancering in november vorig jaar zijn ongeveer vier miljoen exemplaren verkocht. Dat is onder de verwachtingen. De Wii onderscheidde zich toen hij in 2006 uitkwam door de 'Wii-mote' een zogenaamde 'motion controller' die de gebruiker tot bewegen aanzette en niet alleen tot achterover leunen en op knopjes drukken. Ondertussen hebben de andere fabrikanten die technologie al een tijd ingehaald en is de Wii uit de gratie gevallen bij de gamers. (Belga/TV)