Over de Nintendo Switch werd vorig jaar al gespeculeerd dat er in de tweede helft van 2019 een nieuwe versie zou komen.

Nintendo ontkende dat toen met klem maar volgens de Japanse zakenkrant Nikkei heeft het bedrijf intussen meerdere leveranciers en spelontwikkelaars op de hoogte gebracht van zo'n console. Aldus de vertaling door de website Nintendo Everything.

Het toestel zou goedkoper en draagbaarder zijn dan de huidige Switch, die deels al functioneert als een draagbare speltablet. Een exacte datum wordt niet genoemd, maar de lancering zou nog voor dit jaar zijn. Dat is zo'n twee jaar na de lancering van de originele Switch.

Nintendo bevestigt het nieuws niet, maar het zou wel passen in de lijn die Nintendo voor draagbare consoles hanteert. Zo kreeg de Game Boy in de loop van de jaren '90 verschillende upgrades (onder meer naar de Game Boy Color en Game Boy Advanced), net zoals de Nintendo DS.

Tegelijk zou Nintendo ook werken aan een nieuwe dienst voor gamers. Maar daar zijn geen verdere details over bekend.

Over de Nintendo Switch werd vorig jaar al gespeculeerd dat er in de tweede helft van 2019 een nieuwe versie zou komen.Nintendo ontkende dat toen met klem maar volgens de Japanse zakenkrant Nikkei heeft het bedrijf intussen meerdere leveranciers en spelontwikkelaars op de hoogte gebracht van zo'n console. Aldus de vertaling door de website Nintendo Everything.Het toestel zou goedkoper en draagbaarder zijn dan de huidige Switch, die deels al functioneert als een draagbare speltablet. Een exacte datum wordt niet genoemd, maar de lancering zou nog voor dit jaar zijn. Dat is zo'n twee jaar na de lancering van de originele Switch.Nintendo bevestigt het nieuws niet, maar het zou wel passen in de lijn die Nintendo voor draagbare consoles hanteert. Zo kreeg de Game Boy in de loop van de jaren '90 verschillende upgrades (onder meer naar de Game Boy Color en Game Boy Advanced), net zoals de Nintendo DS.Tegelijk zou Nintendo ook werken aan een nieuwe dienst voor gamers. Maar daar zijn geen verdere details over bekend.