Het Italiaanse PC Box verkoopt toestelletjes om de beveiliging op de Wii U en Nintendo DS te omzeilen. Dat laat toe dat je aangepaste software op de console kan installeren om zo illegaal games op het toestel te spelen.

Dat is een doorn in het oog van Nintendo waardoor de Japanse spelfabrikant naar de rechter stapte. In 2014 kreeg het daarbij het deksel op de neus. Zo maakt PC Box het ook mogelijk om eigen muziek en video af te spelen op de console en zijn er verschillende legitieme gebruiken van de tools. Dat was toen het argument om de tools van PC Box niet te verbieden.

Maar in hoger beroep wint Nintendo nu toch, meldt Ars Technica. Een rechter in Milaan is van oordeel dat de modificatietools hoofdzakelijk voor piraterijdoeleinden worden gebruikt en dus in strijd zijn met de Europese wetgeving. Eeder won Nintendo al gelijkaardige zaken in Europa, waaronder België en Nederland.

Het Italiaanse PC Box verkoopt toestelletjes om de beveiliging op de Wii U en Nintendo DS te omzeilen. Dat laat toe dat je aangepaste software op de console kan installeren om zo illegaal games op het toestel te spelen.Dat is een doorn in het oog van Nintendo waardoor de Japanse spelfabrikant naar de rechter stapte. In 2014 kreeg het daarbij het deksel op de neus. Zo maakt PC Box het ook mogelijk om eigen muziek en video af te spelen op de console en zijn er verschillende legitieme gebruiken van de tools. Dat was toen het argument om de tools van PC Box niet te verbieden.Maar in hoger beroep wint Nintendo nu toch, meldt Ars Technica. Een rechter in Milaan is van oordeel dat de modificatietools hoofdzakelijk voor piraterijdoeleinden worden gebruikt en dus in strijd zijn met de Europese wetgeving. Eeder won Nintendo al gelijkaardige zaken in Europa, waaronder België en Nederland.