In de eerste fase, Piloted Drive 1.0 wil Nissan tegen eind 2016 in Japan een wagen kunnen laten rijden onder zwaar snelwegverkeer. Tegen 2018 wil het in staat zijn om wagens zelfstandig te laten wisselen van rijvak. Tegen 2020 moet de technologie in staat zijn om zowel op snelwegen, in de stad en op landelijke wegen zelfstandig te kunnen rijden. Ook het nemen van kruispunten moet dan mogelijk zijn. De testen worden momenteel uitgevoerd met de elektrische Nissan Leaf.

Nissan is zoals de meeste autofabrikanten volop bezig met het op punt stellen van de technologie achter zelfrijdende wagens. Dat doet het onder meer met laserscanners, camera's om snel en accuraat verkeersomstandigheden op te merken. Die eerste laat toe om de afstand tot voorwerpen in te schatten om te kunnen navigeren in kleine ruimtes.

Zowat alle autofabrikanten denken vandaag na over technologie om zelfrijdende wagens mogelijk te maken, ook Google en Apple hebben concrete plannen met de technologie. Algemeen wordt verwacht dat de meeste fabrikanten rond 2020 een wagen met zelfrijdende technologie klaar zullen hebben.

Tesla rolde enkele weken geleden de functionaliteit uit naar recente modellen met een softwareupdate. Al heeft de wagen doorgaans wel een baan met duidelijke wegmarkeringen nodig.

In de eerste fase, Piloted Drive 1.0 wil Nissan tegen eind 2016 in Japan een wagen kunnen laten rijden onder zwaar snelwegverkeer. Tegen 2018 wil het in staat zijn om wagens zelfstandig te laten wisselen van rijvak. Tegen 2020 moet de technologie in staat zijn om zowel op snelwegen, in de stad en op landelijke wegen zelfstandig te kunnen rijden. Ook het nemen van kruispunten moet dan mogelijk zijn. De testen worden momenteel uitgevoerd met de elektrische Nissan Leaf.Nissan is zoals de meeste autofabrikanten volop bezig met het op punt stellen van de technologie achter zelfrijdende wagens. Dat doet het onder meer met laserscanners, camera's om snel en accuraat verkeersomstandigheden op te merken. Die eerste laat toe om de afstand tot voorwerpen in te schatten om te kunnen navigeren in kleine ruimtes.Zowat alle autofabrikanten denken vandaag na over technologie om zelfrijdende wagens mogelijk te maken, ook Google en Apple hebben concrete plannen met de technologie. Algemeen wordt verwacht dat de meeste fabrikanten rond 2020 een wagen met zelfrijdende technologie klaar zullen hebben.Tesla rolde enkele weken geleden de functionaliteit uit naar recente modellen met een softwareupdate. Al heeft de wagen doorgaans wel een baan met duidelijke wegmarkeringen nodig.