De NMBS blokkeert de invoering van een uniform ticket voor het openbaar vervoer helemaal niet. Dat heeft minister van Overheidsbedrijven Steven Vanackere (CD&V) verklaard in de Kamercommissie Infrastructuur.

Hij gaat de NMBS intussen wel vragen waarom de maatschappij een samenwerkingsakkoord rond het beheer van het systeem van het uniforme ticket nog niet heeft ondertekend.

Aanleiding voor de reeks vragen die Vanackere kreeg voorgeschoteld in de Kamer was een uitspraak van Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt. Die had begin februari laten verstaan dat er bij de NMBS "geen politieke wil" bestond om te komen tot een uniform ticket voor het openbaar vervoer en dat de NMBS weigert om een samenwerkingsakkoord te ondertekenen.

Vanackere zegt dat hij met Van Brempt heeft gebeld. Dat gesprek was volgens Vanackere positief. De CD&V-minister benadrukt dat het nog steeds de bedoeling is om met alle vervoersmaatschappijen te komen tot een uniform ticketsysteem, op basis van de Calypso-technologie die de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB al gebruikt.

Om die technologie te hanteren is ook een beheersstructuur nodig. En daar wringt blijkbaar nog het schoentje. De NMBS heeft het voorstel van akkoord daarover nog niet ondertekend. Vanackere heeft aan de NMBS gevraagd wat de NMBS gevraagd waarom de maatschappij haar handtekening nog niet heeft gezet.

Bron: Belga

De NMBS blokkeert de invoering van een uniform ticket voor het openbaar vervoer helemaal niet. Dat heeft minister van Overheidsbedrijven Steven Vanackere (CD&V) verklaard in de Kamercommissie Infrastructuur. Hij gaat de NMBS intussen wel vragen waarom de maatschappij een samenwerkingsakkoord rond het beheer van het systeem van het uniforme ticket nog niet heeft ondertekend. Aanleiding voor de reeks vragen die Vanackere kreeg voorgeschoteld in de Kamer was een uitspraak van Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt. Die had begin februari laten verstaan dat er bij de NMBS "geen politieke wil" bestond om te komen tot een uniform ticket voor het openbaar vervoer en dat de NMBS weigert om een samenwerkingsakkoord te ondertekenen. Vanackere zegt dat hij met Van Brempt heeft gebeld. Dat gesprek was volgens Vanackere positief. De CD&V-minister benadrukt dat het nog steeds de bedoeling is om met alle vervoersmaatschappijen te komen tot een uniform ticketsysteem, op basis van de Calypso-technologie die de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB al gebruikt. Om die technologie te hanteren is ook een beheersstructuur nodig. En daar wringt blijkbaar nog het schoentje. De NMBS heeft het voorstel van akkoord daarover nog niet ondertekend. Vanackere heeft aan de NMBS gevraagd wat de NMBS gevraagd waarom de maatschappij haar handtekening nog niet heeft gezet. Bron: Belga