De vertegenwoordigers van openbaarvervoermaatschappij NMBS die vrijdag een onderhoud hebben met de Privacycommissie na het datalek, zullen hoogstwaarschijnlijk uitgaan van een menselijke fout aan de basis van het lek. Dat meldt La Libre Belgique.

Volgens de krant zou het intern onderzoek dat de NMBS voert wijzen op een accidentele verspreiding van de gegevens van zowat 700.000 mensen. Tot dusver ontving de Commissie al 1.700 klachten of informatieaanvragen van betrokken klanten. Na het datalek liet de NMBS een audit uitvoeren om de oorzaak ervan te achterhalen. De resultaten van dat onderzoek zullen vrijdag voorgelegd worden.

Volgens La Libre Belgique zou een werknemer ondertussen geïdentificeerd zijn die, zonder kwade bedoelingen, "op het verkeerde moment op een verkeerde knop" zou gedrukt hebben.(Belga/EE)

De vertegenwoordigers van openbaarvervoermaatschappij NMBS die vrijdag een onderhoud hebben met de Privacycommissie na het datalek, zullen hoogstwaarschijnlijk uitgaan van een menselijke fout aan de basis van het lek. Dat meldt La Libre Belgique. Volgens de krant zou het intern onderzoek dat de NMBS voert wijzen op een accidentele verspreiding van de gegevens van zowat 700.000 mensen. Tot dusver ontving de Commissie al 1.700 klachten of informatieaanvragen van betrokken klanten. Na het datalek liet de NMBS een audit uitvoeren om de oorzaak ervan te achterhalen. De resultaten van dat onderzoek zullen vrijdag voorgelegd worden. Volgens La Libre Belgique zou een werknemer ondertussen geïdentificeerd zijn die, zonder kwade bedoelingen, "op het verkeerde moment op een verkeerde knop" zou gedrukt hebben.(Belga/EE)