B-Holding, de holdingmaatschappij boven de NMBS en Infrabel, heeft raamcontracten afgesloten met IBM en met Econocom voor de vernieuwing van haar blade server-infrastructuur. Econocom zal in de komende vier jaar de high-end Intel-servers en de virtualiseringsoftware leveren, Big Blue neemt de midrange en low-end blades voor zijn rekening.

"We hebben gekozen voor IBM en voor Econocom op basis van technische, softwarematige en financiële criteria", zegt coo Rikie Eloot van ICTRA, het ICT Departement van B-Holding, "en na een succesvolle proof of concept. De toekenning van de opdracht, die gegund werd in twee loten, kadert in onze strategie om over te stappen op een x86-gebaseerd Linux-platform. Zo'n platform is kostenefficiënter dan gelijkaardige oplossingen."

In totaal zijn de raamcontracten goed voor ongeveer 5 miljoen euro verspreid over 4 jaar (3 miljoen euro voor Econocom, 2 miljoen euro voor IBM). De overeenkomst houdt in dat Econocom jaarlijks een vijftiental high-end servers levert, terwijl IBM zorgt voor vijftig bladecenter HX5 servers en vijftig low-end HS22 blades per jaar. "In het contract is ook bepaald dat we niet alles moeten afnemen, als dat niet nodig blijkt", aldus nog de coo.

B-Holding, de holdingmaatschappij boven de NMBS en Infrabel, heeft raamcontracten afgesloten met IBM en met Econocom voor de vernieuwing van haar blade server-infrastructuur. Econocom zal in de komende vier jaar de high-end Intel-servers en de virtualiseringsoftware leveren, Big Blue neemt de midrange en low-end blades voor zijn rekening."We hebben gekozen voor IBM en voor Econocom op basis van technische, softwarematige en financiële criteria", zegt coo Rikie Eloot van ICTRA, het ICT Departement van B-Holding, "en na een succesvolle proof of concept. De toekenning van de opdracht, die gegund werd in twee loten, kadert in onze strategie om over te stappen op een x86-gebaseerd Linux-platform. Zo'n platform is kostenefficiënter dan gelijkaardige oplossingen." In totaal zijn de raamcontracten goed voor ongeveer 5 miljoen euro verspreid over 4 jaar (3 miljoen euro voor Econocom, 2 miljoen euro voor IBM). De overeenkomst houdt in dat Econocom jaarlijks een vijftiental high-end servers levert, terwijl IBM zorgt voor vijftig bladecenter HX5 servers en vijftig low-end HS22 blades per jaar. "In het contract is ook bepaald dat we niet alles moeten afnemen, als dat niet nodig blijkt", aldus nog de coo.