De online databank verleent op eenvoudige manier toegang tot referenties, kwaliteitsscans of digitale foto's van alle mogelijke stukken uit de gevarieerde erfgoedcollecties van de NMBS: historisch rollend materieel, objecten, affiches, films, foto's, spoorwegzegels, artikels uit kranten en tijdschriften, boeken, enzovoort. De databank is zowel beschikbaar in het Nederlands als in het Frans.

Foto's of digitale opnames kunnen worden gedownload en de site biedt de mogelijkheid om stukken te selecteren, om het resultaat van de zoekopdrachten af te drukken en ze via e-mail te versturen. Bezoekers kunnen via de commentaarfunctie bovendien zelf bijdragen tot de databank en die verder verrijken met aanvullende informatie of verhalen delen.

Bij het inventarisatie- en digitaliseringswerk krijgt de NMBS de permanente hulp van een twintigtal vrijwilligers.

De online databank verleent op eenvoudige manier toegang tot referenties, kwaliteitsscans of digitale foto's van alle mogelijke stukken uit de gevarieerde erfgoedcollecties van de NMBS: historisch rollend materieel, objecten, affiches, films, foto's, spoorwegzegels, artikels uit kranten en tijdschriften, boeken, enzovoort. De databank is zowel beschikbaar in het Nederlands als in het Frans. Foto's of digitale opnames kunnen worden gedownload en de site biedt de mogelijkheid om stukken te selecteren, om het resultaat van de zoekopdrachten af te drukken en ze via e-mail te versturen. Bezoekers kunnen via de commentaarfunctie bovendien zelf bijdragen tot de databank en die verder verrijken met aanvullende informatie of verhalen delen. Bij het inventarisatie- en digitaliseringswerk krijgt de NMBS de permanente hulp van een twintigtal vrijwilligers.