De NMBS wil net draadloos netwerk testen omdat er bij wifi op de trein veel obstakels komen kijken. Zo is de metalen constructie van een treinwagon nefast voor het draadloze signaal. Het Nieuwsblad wijst er ook op dat de dekking in België niet overal even goed is. Al slaat dat eerder op een piste waarbij er via 3G of 4G internet mogelijk wordt gemaakt.

De spoorwegmaatschappij zal ook de gezondheidsrisico's bestuderen nadat belangengroepen eerderhun bezorgdheid al hebben geuit op het project dat wifi op trams van De Lijn mogelijk maakt.

Spoorbaas Jo Cornu maakte deze zomer al duidelijk dat hij graag internet op de trein wil aanbieden. Maar verduidelijkte toen niet of het om een apart wifi-netwerk of om een versterkte aanwezigheid mobiel internet zou gaan.

De NMBS wil net draadloos netwerk testen omdat er bij wifi op de trein veel obstakels komen kijken. Zo is de metalen constructie van een treinwagon nefast voor het draadloze signaal. Het Nieuwsblad wijst er ook op dat de dekking in België niet overal even goed is. Al slaat dat eerder op een piste waarbij er via 3G of 4G internet mogelijk wordt gemaakt.De spoorwegmaatschappij zal ook de gezondheidsrisico's bestuderen nadat belangengroepen eerderhun bezorgdheid al hebben geuit op het project dat wifi op trams van De Lijn mogelijk maakt.Spoorbaas Jo Cornu maakte deze zomer al duidelijk dat hij graag internet op de trein wil aanbieden. Maar verduidelijkte toen niet of het om een apart wifi-netwerk of om een versterkte aanwezigheid mobiel internet zou gaan.