"Frances levert ongelooflijke wetenschappelijke en industriële expertise. Haar carrière omvat scheikunde, bouwkunde, hernieuwbare energie en meer", schrijft Sundar Pichai, de directeur van Alphabet, op Twitter.

In april werd Robin Washington ook al toegevoegd aan het bestuur van het bedrijf. Zij was eerder de financiële topvrouw van biotechbedrijf Gilead. Alphabet richt zich ook op gezondheidstechnologie, via dochter Verily.

Vorige week maakten de oprichters van Google en Alphabet, Sergey Brin en Larry Page, bekend een stap terug te doen bij Alphabet. Zij hadden nog taken in het dagelijks bestuur, maar die hebben ze neergelegd. Ze blijven wel aan als bestuurslid. Pichai is sinds vorige week dinsdag CEO van het bedrijf.

"Frances levert ongelooflijke wetenschappelijke en industriële expertise. Haar carrière omvat scheikunde, bouwkunde, hernieuwbare energie en meer", schrijft Sundar Pichai, de directeur van Alphabet, op Twitter.In april werd Robin Washington ook al toegevoegd aan het bestuur van het bedrijf. Zij was eerder de financiële topvrouw van biotechbedrijf Gilead. Alphabet richt zich ook op gezondheidstechnologie, via dochter Verily.Vorige week maakten de oprichters van Google en Alphabet, Sergey Brin en Larry Page, bekend een stap terug te doen bij Alphabet. Zij hadden nog taken in het dagelijks bestuur, maar die hebben ze neergelegd. Ze blijven wel aan als bestuurslid. Pichai is sinds vorige week dinsdag CEO van het bedrijf.