Meer dan 1 op de 2 Windows-pc's in Wallonië draait nog steeds met het meer dan tien jaar oude Windows XP besturingssysteem.

Dat is opmerkelijk veel, want in Vlaanderen en Brussel gebruikt nog slechts een derde van het totale aantal Windowsgebruikers de XP-versie. De rest van de koek wordt ongeveer evenredig verdeeld tussen Vista en Windows 7. "Dat wil dus zeggen dat we in Wallonië nog anderhalf miljoen XP-gebruikers moeten overtuigen om over te stappen", zegt Jurgen Van Duvel die binnen Microsoft Belux verantwoordelijk is voor de Windows-business. "Dat wordt nog een heuse karwei", klinkt het.

De migratie van Windows XP naar Windows 7 (of Windows Vista) is in verscheidene opzichten belangrijk voor Microsoft. Binnen twee jaar stopt de ondersteuning van Windows XP, dus tegen dan moeten bedrijven wel gemigreerd zijn. Maar de overstap is ook belangrijk om Internet Explorer 9 verder te laten doorgroeien. De browser die op 14 maart gelanceerd werd, is immers enkel voor Windows Vista en 7 beschikbaar, en niet op Windows XP.

Momenteel heeft Microsoft op de Belgische browsermarkt nog een marktaandeel van 63,6 procent. Op wereldwijd niveau is dat volgens cijfers van Netapplication 57 procent. Uitgesplitst naar versie gebruikt 47,5 procent Internet Explorer 8. 11,5 procent werkt met IE-versie 7. Firefox is in België goed voor 23 procent, terwijl Chrome afklokt op 11,90%. Met versie 9 hoopt Microsoft opnieuw marktaandeel te veroveren, door te focussen op snelheid, security en het gebruik van marktstandaarden. Specifiek rond HTML5 heeft Microsoft daartoe een voortrekkersrol genomen in het W3C-consortium.

Meer dan 1 op de 2 Windows-pc's in Wallonië draait nog steeds met het meer dan tien jaar oude Windows XP besturingssysteem. Dat is opmerkelijk veel, want in Vlaanderen en Brussel gebruikt nog slechts een derde van het totale aantal Windowsgebruikers de XP-versie. De rest van de koek wordt ongeveer evenredig verdeeld tussen Vista en Windows 7. "Dat wil dus zeggen dat we in Wallonië nog anderhalf miljoen XP-gebruikers moeten overtuigen om over te stappen", zegt Jurgen Van Duvel die binnen Microsoft Belux verantwoordelijk is voor de Windows-business. "Dat wordt nog een heuse karwei", klinkt het. De migratie van Windows XP naar Windows 7 (of Windows Vista) is in verscheidene opzichten belangrijk voor Microsoft. Binnen twee jaar stopt de ondersteuning van Windows XP, dus tegen dan moeten bedrijven wel gemigreerd zijn. Maar de overstap is ook belangrijk om Internet Explorer 9 verder te laten doorgroeien. De browser die op 14 maart gelanceerd werd, is immers enkel voor Windows Vista en 7 beschikbaar, en niet op Windows XP. Momenteel heeft Microsoft op de Belgische browsermarkt nog een marktaandeel van 63,6 procent. Op wereldwijd niveau is dat volgens cijfers van Netapplication 57 procent. Uitgesplitst naar versie gebruikt 47,5 procent Internet Explorer 8. 11,5 procent werkt met IE-versie 7. Firefox is in België goed voor 23 procent, terwijl Chrome afklokt op 11,90%. Met versie 9 hoopt Microsoft opnieuw marktaandeel te veroveren, door te focussen op snelheid, security en het gebruik van marktstandaarden. Specifiek rond HTML5 heeft Microsoft daartoe een voortrekkersrol genomen in het W3C-consortium.