Om zijn wens kracht bij te zetten heeft McAfee het papierwerk ingeleverd bij de Federal Election Commission, waarmee hij officieel zijn voornemen aankondigt. Hij heeft daarbij aangegeven een nieuwe partij op te richten, waarvan de aankondiging op een later tijdstip volgt.

Uit een e-mailwisseling met campagnemanager Drew Thompson heeft Ars Technica begrepen dat de naam van de partij 'Cyber Party' wordt en het politieke programma 'geen echte relatie heeft met dat van gevestigde partijen.'

John McAfee deed zijn plannen gisteren uit de doeken in een interview met Wired. Hij zegt zich geroepen te voelen tot deze zet vanwege het technologisch onbenul bij de regering. Waarschijnlijk volgt later een persconferentie met meer details.

Breuk met antimalwarebedrijf

McAfee nam al ruim 15 jaar geleden afscheid van het naar hem genoemde bedrijf dat hij begin jaren 90 oprichtte. De malwarebestrijder is overgenomen door Intel, die de merknaam is blijven gebruiken. Nadat de excentrieke miljonair verschillende malen met dubieuze handelwijzen in het nieuws kwam, kondigde Intel begin vorig jaar aan deze naam langzaamaan te vervangen door Intel Security. (Automatiseringsgids.nl)

Om zijn wens kracht bij te zetten heeft McAfee het papierwerk ingeleverd bij de Federal Election Commission, waarmee hij officieel zijn voornemen aankondigt. Hij heeft daarbij aangegeven een nieuwe partij op te richten, waarvan de aankondiging op een later tijdstip volgt. Uit een e-mailwisseling met campagnemanager Drew Thompson heeft Ars Technica begrepen dat de naam van de partij 'Cyber Party' wordt en het politieke programma 'geen echte relatie heeft met dat van gevestigde partijen.'John McAfee deed zijn plannen gisteren uit de doeken in een interview met Wired. Hij zegt zich geroepen te voelen tot deze zet vanwege het technologisch onbenul bij de regering. Waarschijnlijk volgt later een persconferentie met meer details. McAfee nam al ruim 15 jaar geleden afscheid van het naar hem genoemde bedrijf dat hij begin jaren 90 oprichtte. De malwarebestrijder is overgenomen door Intel, die de merknaam is blijven gebruiken. Nadat de excentrieke miljonair verschillende malen met dubieuze handelwijzen in het nieuws kwam, kondigde Intel begin vorig jaar aan deze naam langzaamaan te vervangen door Intel Security. (Automatiseringsgids.nl)