Een analist denkt dat ict-reus HP nog maar eens enkele miljarden zal afschrijven op een overname, deze keer op die van softwarebedrijf Autonomy.

De analist in kwestie, Peter Misek van Jefferiefs, wordt geciteerd in de San Jose Business Times. Hij en zijn collega's zijn volgende week uitgenodigd door HP op een analistenvergadering. In de krant zegt Misek te verwachten dat HP ongeveer 3 miljard dollar moet afschrijven op de overname van het Britse Autonomy. Zijn collega's volgen dezelfde kritische toon, maar zijn iets minder pessimistisch.

HP legde vorig jaar nog meer dan 10 miljard dollar op tafel voor het softwarebedrijf. In mei zei HP-ceo Meg Whitman al dat de cijfers van Autonomy 'teleurstellend' waren. Autonomy-oprichter en -ceo Mike Lynch moest vertrekken.

Vorig kwartaal moest HP al 8 miljard dollar afschrijven op de overname van ict-dienstenbedrijf EDS.

Een analist denkt dat ict-reus HP nog maar eens enkele miljarden zal afschrijven op een overname, deze keer op die van softwarebedrijf Autonomy. De analist in kwestie, Peter Misek van Jefferiefs, wordt geciteerd in de San Jose Business Times. Hij en zijn collega's zijn volgende week uitgenodigd door HP op een analistenvergadering. In de krant zegt Misek te verwachten dat HP ongeveer 3 miljard dollar moet afschrijven op de overname van het Britse Autonomy. Zijn collega's volgen dezelfde kritische toon, maar zijn iets minder pessimistisch. HP legde vorig jaar nog meer dan 10 miljard dollar op tafel voor het softwarebedrijf. In mei zei HP-ceo Meg Whitman al dat de cijfers van Autonomy 'teleurstellend' waren. Autonomy-oprichter en -ceo Mike Lynch moest vertrekken. Vorig kwartaal moest HP al 8 miljard dollar afschrijven op de overname van ict-dienstenbedrijf EDS.