Het Brusselse hof van beroep heeft nog niet beslist of de kabelmaatschappijen binnenkort hun kabelnetwerk dan toch niet moeten openstellen voor concurrenten. Een uitspraak daarover kon vanaf gisteren (dinsdag) vallen, maar het arrest is nog niet klaar. Ten vroegste eind juni valt volgens een woordvoerder van het hof een oordeel te verwachten.

Onder meer Telenet verzette zich tegen de beslissing van de Belgische telecomregulatoren van eind 2010 dat de kabeloperatoren hun netwerk moeten openstellen voor alternatieve spelers. De procedure die nu ten vroegste eind juni een arrest krijgt, is bedoeld om de uitvoering van die beslissing te schorsen. Een uitspraak ten gronde zal ten vroegste volgend jaar vallen.

Telenet zegt dat het door het uitstel verder moet afwachten. Het heeft een referentie-offer ingediend bij de telecomregulator BIPT, dat is een aanbod voor doorverkoop aan andere operatoren. Als het BIPT dat offer goedkeurt, ligt de weg open voor een effectieve openstelling van de kabel. Zolang een rechter de procedure niet opschort, gaat het BIPT gewoon door. Volgens BIPT-woordvoerder Dirk Appelmans is het de ambitie om de analyse dit jaar nog af te ronden.

Bron: Belga

Het Brusselse hof van beroep heeft nog niet beslist of de kabelmaatschappijen binnenkort hun kabelnetwerk dan toch niet moeten openstellen voor concurrenten. Een uitspraak daarover kon vanaf gisteren (dinsdag) vallen, maar het arrest is nog niet klaar. Ten vroegste eind juni valt volgens een woordvoerder van het hof een oordeel te verwachten. Onder meer Telenet verzette zich tegen de beslissing van de Belgische telecomregulatoren van eind 2010 dat de kabeloperatoren hun netwerk moeten openstellen voor alternatieve spelers. De procedure die nu ten vroegste eind juni een arrest krijgt, is bedoeld om de uitvoering van die beslissing te schorsen. Een uitspraak ten gronde zal ten vroegste volgend jaar vallen. Telenet zegt dat het door het uitstel verder moet afwachten. Het heeft een referentie-offer ingediend bij de telecomregulator BIPT, dat is een aanbod voor doorverkoop aan andere operatoren. Als het BIPT dat offer goedkeurt, ligt de weg open voor een effectieve openstelling van de kabel. Zolang een rechter de procedure niet opschort, gaat het BIPT gewoon door. Volgens BIPT-woordvoerder Dirk Appelmans is het de ambitie om de analyse dit jaar nog af te ronden. Bron: Belga