Telenet zal nog even geduld moeten oefenen voor het televisie kan aanbieden in heel Vlaanderen. De zuivere intercommunale Integan heeft nog niet toegezegd.

Het bericht staat te lezen in de Corelio-kranten. Integan, de Antwerpse 'zuivere' kabelintercommunale die zo'n 200.000 kabelabonnees heeft, heeft het licht nog niet op groen gezet voor de overdracht van haar televisieactiviteiten aan Telenet. De raad van bestuur van Integan zei vrijdag geen neen, maar zeker ook nog geen ja op het voorakkoord dat Telenet hierover eind november bereikte met de vier zuivere kabelintercommunales Integan, Interelectra, WVEM en PBE en hun koepel Interkabel.

Integan houdt vast aan zijn eerdere beslissing om een expert aan te stellen, die alle opties voor voor de intercommunale moet bestuderen. Die opties gaan van een status quo, via een overdracht van de televisieklanten aan een andere partner, tot een volledige verkoop.

De bestuurders van Integan hebben vooral financiële bedenkingen bij het voorakkoord met Telenet. Het Mechelse bedrijf bood een eenmalig bedrag van 170 miljoen euro met daarbovenop een 'billijke vergoeding' gedurende 38 jaar. Volgens Telenet behelst de deal in totaal zo'n 350 miljoen euro. Maar Integan is niet tevreden met een vierde van die som (berekend op basis van het aantal abonnees). De intercommunale becijferde eerder al dat een overname minstens 100 miljoen euro moest opleveren.

Wordt ongetwijfeld vervolgd...

Telenet zal nog even geduld moeten oefenen voor het televisie kan aanbieden in heel Vlaanderen. De zuivere intercommunale Integan heeft nog niet toegezegd. Het bericht staat te lezen in de Corelio-kranten. Integan, de Antwerpse 'zuivere' kabelintercommunale die zo'n 200.000 kabelabonnees heeft, heeft het licht nog niet op groen gezet voor de overdracht van haar televisieactiviteiten aan Telenet. De raad van bestuur van Integan zei vrijdag geen neen, maar zeker ook nog geen ja op het voorakkoord dat Telenet hierover eind november bereikte met de vier zuivere kabelintercommunales Integan, Interelectra, WVEM en PBE en hun koepel Interkabel. Integan houdt vast aan zijn eerdere beslissing om een expert aan te stellen, die alle opties voor voor de intercommunale moet bestuderen. Die opties gaan van een status quo, via een overdracht van de televisieklanten aan een andere partner, tot een volledige verkoop. De bestuurders van Integan hebben vooral financiële bedenkingen bij het voorakkoord met Telenet. Het Mechelse bedrijf bood een eenmalig bedrag van 170 miljoen euro met daarbovenop een 'billijke vergoeding' gedurende 38 jaar. Volgens Telenet behelst de deal in totaal zo'n 350 miljoen euro. Maar Integan is niet tevreden met een vierde van die som (berekend op basis van het aantal abonnees). De intercommunale becijferde eerder al dat een overname minstens 100 miljoen euro moest opleveren. Wordt ongetwijfeld vervolgd...