De Finse gsm-producent Nokia duikt in het eerste kwartaal van 2012 in de rode cijfers. Het bedrijf stuurde een winstwaarschuwing uit, waarna het aandeel tot 17 procent omlaag duikelde.

Het bedrijf schat de verkoop in het eerste kwartaal op 4,2 miljard euro, wat bijna 14 procent minder is dan wat analisten hadden verwacht, schrijft de Zweedse zakenkrant Dagens Industri. Nokia-topman Stephen Elop zei dat de resultaten "teleurstellend" waren en aantonen dat de afdeling "zich nog steeds in het midden van de transitie" bevindt.

Met nieuwe toestellen op basis van het besturingssysteem van Microsoft, Windows Phone, probeert Nokia nog een comeback op de smartphonemarkt te maken. Het bedrijf wil de verkoop van dergelijke Lumia-smartphones verder opdrijven en kosten drukken. In het eerste kwartaal gingen echter twee miljoen Lumia's over de toonbank. Ter vergelijking: Apple verkocht in het laatste kwartaal vorig jaar 37 miljoen iPhones.

Het bedrijf moest daarbovenop bekend maken dat een softwarefout in de onlangs in de Verenigde Staten uitgebrachte Lumia 900 ontdekt werd.

Bron: Belga

De Finse gsm-producent Nokia duikt in het eerste kwartaal van 2012 in de rode cijfers. Het bedrijf stuurde een winstwaarschuwing uit, waarna het aandeel tot 17 procent omlaag duikelde. Het bedrijf schat de verkoop in het eerste kwartaal op 4,2 miljard euro, wat bijna 14 procent minder is dan wat analisten hadden verwacht, schrijft de Zweedse zakenkrant Dagens Industri. Nokia-topman Stephen Elop zei dat de resultaten "teleurstellend" waren en aantonen dat de afdeling "zich nog steeds in het midden van de transitie" bevindt. Met nieuwe toestellen op basis van het besturingssysteem van Microsoft, Windows Phone, probeert Nokia nog een comeback op de smartphonemarkt te maken. Het bedrijf wil de verkoop van dergelijke Lumia-smartphones verder opdrijven en kosten drukken. In het eerste kwartaal gingen echter twee miljoen Lumia's over de toonbank. Ter vergelijking: Apple verkocht in het laatste kwartaal vorig jaar 37 miljoen iPhones. Het bedrijf moest daarbovenop bekend maken dat een softwarefout in de onlangs in de Verenigde Staten uitgebrachte Lumia 900 ontdekt werd. Bron: Belga