Beide toestellen kampen met een probleem waardoor het toestel niet in slaapstand gaat wanneer dat wel hoort te zijn. Daardoor loopt de batterij van de Surface Book en Surface Pro 4 sneller leeg dan zou moeten.

Microsoft kent het probleem en zei in december dat het werkt aan een oplossing tegen begin 2016. Zo is er intussen al een update die de wifi en Bluetooth moet verbeteren en het opladen en de temperatuur verbetert. Maar aan het batterijprobleem wordt nog steeds gewerkt. In het forum voor de Surface Pro 4 zegt een medewerker van Microsoft dat het bedrijf nog steeds volop werkt aan een oplossing voor het batterijbeheer.

Beide toestellen kampen met een probleem waardoor het toestel niet in slaapstand gaat wanneer dat wel hoort te zijn. Daardoor loopt de batterij van de Surface Book en Surface Pro 4 sneller leeg dan zou moeten.Microsoft kent het probleem en zei in december dat het werkt aan een oplossing tegen begin 2016. Zo is er intussen al een update die de wifi en Bluetooth moet verbeteren en het opladen en de temperatuur verbetert. Maar aan het batterijprobleem wordt nog steeds gewerkt. In het forum voor de Surface Pro 4 zegt een medewerker van Microsoft dat het bedrijf nog steeds volop werkt aan een oplossing voor het batterijbeheer.