De Finse gsm-producent Nokia, die 20 miljoen euro gaat terugstorten aan het Duitse Bochum na de controversiële beslissing om er een fabriek te sluiten, zal ook 1,3 miljoen betalen aan de Duitse overheid.

Volgens het economische vakblad WirtschaftsWoche heeft het ministerie van Onderzoek Nokia in totaal meer dan 4 miljoen euro aan subsidies toegekend voor zijn fabriek in Bochum.

De Finse gsm-gigant kondigde in januari aan dat het zijn fabriek in Bochum zou sluiten. In de fabriek werken 2300 mensen. Indirect biedt de fabriek ook aan duizenden anderen werk. Nokia verhuist de productie van Duitsland naar Roemenië, waar de loonkosten veel lager liggen.

Het bericht over de fabriekssluiting ontketende een hele dynamiek in de regio die al gebukt gaat onder een hoge werkloosheid. Bovendien kondigde Nokia in dezelfde periode nog eens recordwinsten aan.

De deelstaatregering van Noord-Rijnland-Westfalen eiste van Nokia de terugbetaling van 60 miljoen euro aan subsidies en intresten. Begin juli beloofde de telecomgroep 20 miljoen euro te betalen aan Bochum. Daarom liet de deelstaatoverheid de eis voor de terugbetaling van de 60 miljoen euro vallen.

Bron: Belga

De Finse gsm-producent Nokia, die 20 miljoen euro gaat terugstorten aan het Duitse Bochum na de controversiële beslissing om er een fabriek te sluiten, zal ook 1,3 miljoen betalen aan de Duitse overheid. Volgens het economische vakblad WirtschaftsWoche heeft het ministerie van Onderzoek Nokia in totaal meer dan 4 miljoen euro aan subsidies toegekend voor zijn fabriek in Bochum. De Finse gsm-gigant kondigde in januari aan dat het zijn fabriek in Bochum zou sluiten. In de fabriek werken 2300 mensen. Indirect biedt de fabriek ook aan duizenden anderen werk. Nokia verhuist de productie van Duitsland naar Roemenië, waar de loonkosten veel lager liggen. Het bericht over de fabriekssluiting ontketende een hele dynamiek in de regio die al gebukt gaat onder een hoge werkloosheid. Bovendien kondigde Nokia in dezelfde periode nog eens recordwinsten aan. De deelstaatregering van Noord-Rijnland-Westfalen eiste van Nokia de terugbetaling van 60 miljoen euro aan subsidies en intresten. Begin juli beloofde de telecomgroep 20 miljoen euro te betalen aan Bochum. Daarom liet de deelstaatoverheid de eis voor de terugbetaling van de 60 miljoen euro vallen. Bron: Belga