De Finse telecomreus moet in het tweede kwartaal een verlies van liefst 1 miljard euro incasseren. De omzet daalde ten opzichte van vorig jaar met 19 procent tot 7,5 miljard euro.

Het verlies van 1 miljard euro is meer dan het dubbele van wat analisten hadden verwacht. En ook in het derde kwartaal verwacht ceo Stephan Elop niet veel beterschap. Het omzetverlies is bijna helemaal op rekening van de afdeling 'devices & services' waar er 5 miljoen minder mobieltjes werden verkocht dan vorig jaar. In Europa daalde de verkoop met 17% tot 15,3 miljoen gsm's. Van de nieuwe Lumia smartphones werden er wereldwijd in het jongste kwartaal slechts 4 miljoen aan de man gebracht.

Ook Siemens Nokia Networks zag zijn omzet op jaarbasis in Q2 dalen met 8 procent tot 3,3 miljard euro. Ten opzichte van het eerste kwartaal was er wel een significante verbetering met een stijging van 13%, ook in Europa. NSN had echter wereldwijd te kampen met een operationeel verlies van 95 miljoen euro.

Andere telecomleveranciers hebben eerder deze maand ook reeds slechte resultaten bekend gemaakt.

De Finse telecomreus moet in het tweede kwartaal een verlies van liefst 1 miljard euro incasseren. De omzet daalde ten opzichte van vorig jaar met 19 procent tot 7,5 miljard euro. Het verlies van 1 miljard euro is meer dan het dubbele van wat analisten hadden verwacht. En ook in het derde kwartaal verwacht ceo Stephan Elop niet veel beterschap. Het omzetverlies is bijna helemaal op rekening van de afdeling 'devices & services' waar er 5 miljoen minder mobieltjes werden verkocht dan vorig jaar. In Europa daalde de verkoop met 17% tot 15,3 miljoen gsm's. Van de nieuwe Lumia smartphones werden er wereldwijd in het jongste kwartaal slechts 4 miljoen aan de man gebracht. Ook Siemens Nokia Networks zag zijn omzet op jaarbasis in Q2 dalen met 8 procent tot 3,3 miljard euro. Ten opzichte van het eerste kwartaal was er wel een significante verbetering met een stijging van 13%, ook in Europa. NSN had echter wereldwijd te kampen met een operationeel verlies van 95 miljoen euro. Andere telecomleveranciers hebben eerder deze maand ook reeds slechte resultaten bekend gemaakt.