Nokia zou werken aan een smartphone die draait op Android. Dat schrijft de krant The Guardian. De gsm-producent, die tot op vandaag het eigen besturingssysteem Symbian gebruikt, zou met deze stap marktaandeel willen terugwinnen.

De smartphone is uitgerust met een touchscreen, en zou in september gelanceerd worden tijdens Nokia World. Nokia is momenteel goed voor voor een aandeel van 49,5 procent op de smartphonemarkt, maar concurrenten zoals Apple, Research In Motion, HTC en Samsung rukken snel op.

Zeker op het gebied van besturingssystemen kunnen relatieve nieuwkomers zoals iPhone (Apple) en Android (Google en de Open Handset Alliance) een belangrijke groei noteren. Symbian van zijn kant, verloor fors terrein in 2008, met een marktaandeel van 49 procent tegenover 65 procent een jaar eerder.

Ondertussen heeft Nokia ontkend dat het een Android-toestel gaat uitbrengen. In een reactie aan het persbureau Reuters zei een woordvoerder van Nokia "dat iedereen weet dat Symbian bij Nokia het uitverkoren platform is voor geavanceerde mobiele toestellen" en dat er "absoluut geen waarheid" zit in het bericht van The Guardian.

Nokia zou werken aan een smartphone die draait op Android. Dat schrijft de krant The Guardian. De gsm-producent, die tot op vandaag het eigen besturingssysteem Symbian gebruikt, zou met deze stap marktaandeel willen terugwinnen. De smartphone is uitgerust met een touchscreen, en zou in september gelanceerd worden tijdens Nokia World. Nokia is momenteel goed voor voor een aandeel van 49,5 procent op de smartphonemarkt, maar concurrenten zoals Apple, Research In Motion, HTC en Samsung rukken snel op. Zeker op het gebied van besturingssystemen kunnen relatieve nieuwkomers zoals iPhone (Apple) en Android (Google en de Open Handset Alliance) een belangrijke groei noteren. Symbian van zijn kant, verloor fors terrein in 2008, met een marktaandeel van 49 procent tegenover 65 procent een jaar eerder. Ondertussen heeft Nokia ontkend dat het een Android-toestel gaat uitbrengen. In een reactie aan het persbureau Reuters zei een woordvoerder van Nokia "dat iedereen weet dat Symbian bij Nokia het uitverkoren platform is voor geavanceerde mobiele toestellen" en dat er "absoluut geen waarheid" zit in het bericht van The Guardian.