Met een operationele winst van 391 miljoen euro groeit het bedrijf twee procent op jaarbasis op een omzet van drie miljard miljard euro, iets minder dan de 3,1 miljard euro uit hetzelfde kwartaal vorig jaar.

De omzet in Noord-Amerika en Europa was zwak, maar werd goedgemaakt door de Chinese activiteiten. De omzet uit Nokia Networks zakt met twee procent op jaarbasis. Voor Nokia technologies stijgt de omzet met zeven procent, vooral door hogere licentie-inkomsten uit intellectueel eigendom.

In de marge van de kwartaalresultaten laat Nokia weten dat de overname van Alcatel-Lucent op schema zit en tegen het eerste kwartaal van 2016 rond moet zijn. Tegelijk vervroegt het bedrijf zijn besparingsronde 900 miljoen euro met een jaar, zodat deze tegen 2018 rond is.

Met een operationele winst van 391 miljoen euro groeit het bedrijf twee procent op jaarbasis op een omzet van drie miljard miljard euro, iets minder dan de 3,1 miljard euro uit hetzelfde kwartaal vorig jaar.De omzet in Noord-Amerika en Europa was zwak, maar werd goedgemaakt door de Chinese activiteiten. De omzet uit Nokia Networks zakt met twee procent op jaarbasis. Voor Nokia technologies stijgt de omzet met zeven procent, vooral door hogere licentie-inkomsten uit intellectueel eigendom.In de marge van de kwartaalresultaten laat Nokia weten dat de overname van Alcatel-Lucent op schema zit en tegen het eerste kwartaal van 2016 rond moet zijn. Tegelijk vervroegt het bedrijf zijn besparingsronde 900 miljoen euro met een jaar, zodat deze tegen 2018 rond is.