De 347 miljoen euro komt neer op 3,04 euro per aandeel of 29 procent meer dan de afsluitkoers volgens Reuters. Daarbij laat Nokia weten dat het de steun heeft van de raad van bestuur en ongeveer 48 procent van de aandeelhouders momenteel.

Nokia koopt Comptel omdat het bedrijf past in haar strategie om een alleenstaande softwareafdeling uit te bouwen. Dat wil ook zeggen dat de go-to-market capaciteiten worden uitgebreid en dat er ook een strategisch partnernetwerk wordt uitgebouwd.

Door meer te focussen op software, doorgaans met het slimmer maken van netwerken (software defined networking), kan Nokia een grotere bron van inkomsten aanboren. Niet onbelangrijk op dit moment nu het bedrijf (net zoals concurrenten Ericsson en Huawei) minder 4G-materiaal verkoopt, maar er nog geen 5G-netwerken zijn.

De 347 miljoen euro komt neer op 3,04 euro per aandeel of 29 procent meer dan de afsluitkoers volgens Reuters. Daarbij laat Nokia weten dat het de steun heeft van de raad van bestuur en ongeveer 48 procent van de aandeelhouders momenteel.Nokia koopt Comptel omdat het bedrijf past in haar strategie om een alleenstaande softwareafdeling uit te bouwen. Dat wil ook zeggen dat de go-to-market capaciteiten worden uitgebreid en dat er ook een strategisch partnernetwerk wordt uitgebouwd.Door meer te focussen op software, doorgaans met het slimmer maken van netwerken (software defined networking), kan Nokia een grotere bron van inkomsten aanboren. Niet onbelangrijk op dit moment nu het bedrijf (net zoals concurrenten Ericsson en Huawei) minder 4G-materiaal verkoopt, maar er nog geen 5G-netwerken zijn.