Speculaties over een bod van de Finse gsm-fabrikant Nokia op Palm stuwen het aandeel van de Amerikaanse smartphonebouwer fors de hoogte in. Het aandeel klom dinsdag 6,6 procent hoger tot 17 dollar. Maandag werd het al 13,5 procent duurder.

Een aanleiding voor de overnamegeruchten is er niet. Al slaagt Nokia er momenteel niet in om zijn marktleiderspositie in de gsm-markt te vertalen naar een sterke positie op de smartphonemarkt. Een overname van Palm, dat recent een tweede adem vond met de lancering van de 'Palm Pre', zou het bedrijf allicht toelaten een inhaalbeweging te maken.

"Palm is voor Nokia 25 tot 30 dollar per aandeel waard", zegt een analist aan Bloomberg. "Een dergelijke overname zou ook steek houden", klinkt het nog. Geen van beide bedrijven wenst te reageren op de berichten.

Speculaties over een bod van de Finse gsm-fabrikant Nokia op Palm stuwen het aandeel van de Amerikaanse smartphonebouwer fors de hoogte in. Het aandeel klom dinsdag 6,6 procent hoger tot 17 dollar. Maandag werd het al 13,5 procent duurder. Een aanleiding voor de overnamegeruchten is er niet. Al slaagt Nokia er momenteel niet in om zijn marktleiderspositie in de gsm-markt te vertalen naar een sterke positie op de smartphonemarkt. Een overname van Palm, dat recent een tweede adem vond met de lancering van de 'Palm Pre', zou het bedrijf allicht toelaten een inhaalbeweging te maken. "Palm is voor Nokia 25 tot 30 dollar per aandeel waard", zegt een analist aan Bloomberg. "Een dergelijke overname zou ook steek houden", klinkt het nog. Geen van beide bedrijven wenst te reageren op de berichten.