Nokia neemt de sociale netwerksite voor gepassioneerde reizigers Dopplr over voor 10 à 15 miljoen euro, zo meldt technologieblog Techcrunch.

Dat het Nokia is dat Dopplr overneemt, is op zich niet zo'n verrassing. Medeoprichter en ceo Marko Ahtisaari was een voormalige topman bij het Finse mobiele telefoonbedrijf. Maar een overname op zich is wel redelijk verrassend, omdat de sociale netwerksite geen gigantisch succes kon genoemd worden. Nu, de site mikte sowieso op een niche van gebruikers en die waren steevast enthousiast.

Met Dopplr kunnen vaak reizende leden hun reisplannen uitwisselen en in kaart brengen. Zo kunnen vrienden over heel de wereld gemakkelijk zien wanneer ze bij elkaar in de buurt zijn. Over wat Nokia precies van plan is met de site is het nog koffiedik kijken.

Dopplr haalde, sinds de oprichting in 2007, zowat 1,5 miljoen euro aan investeringsgeld op.

Nokia neemt de sociale netwerksite voor gepassioneerde reizigers Dopplr over voor 10 à 15 miljoen euro, zo meldt technologieblog Techcrunch. Dat het Nokia is dat Dopplr overneemt, is op zich niet zo'n verrassing. Medeoprichter en ceo Marko Ahtisaari was een voormalige topman bij het Finse mobiele telefoonbedrijf. Maar een overname op zich is wel redelijk verrassend, omdat de sociale netwerksite geen gigantisch succes kon genoemd worden. Nu, de site mikte sowieso op een niche van gebruikers en die waren steevast enthousiast. Met Dopplr kunnen vaak reizende leden hun reisplannen uitwisselen en in kaart brengen. Zo kunnen vrienden over heel de wereld gemakkelijk zien wanneer ze bij elkaar in de buurt zijn. Over wat Nokia precies van plan is met de site is het nog koffiedik kijken. Dopplr haalde, sinds de oprichting in 2007, zowat 1,5 miljoen euro aan investeringsgeld op.